logo

Kılıçdaroğlu ‘İstanbul’un Trafiğini Sarıgül Çözer’

Kılıçdaroğlu ‘İstanbul’un Trafiğini Sarıgül Çözer’

chp ist‘İstanbul iktidara Hazırlık Merkezi’ni açan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’un trafik sorununu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün beş yılda çözeceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“CHP’nin Bekçisi Olmak Benim İçin Onurdur”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’un trafik sorununu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün beş yılda çözeceğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın, “CHP’nin Genel Müdürü” şeklindeki nitelemesine ise; “CHP’nin genel müdürü değil, bekçisi olmak benim için onurdur” sözleri ile cevap verdi.

“İstanbul iktidara Hazırlık Merkezi” olarak adlandırılan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının açışlı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı. Kalabalık bir partili tarafından karşılandığı Atatürk Havaalanı’ndan açılışını yapacağı CHP İstanbul İl Başkanlığı’na beş saatte ulaşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, açılışı planlanandan 5 saatlik gecikmeyle saat 17.00’de yapabildi.

Ataşehir 70 Otobüsle Açılışta

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak başkanlığında yaklaşık 70 otobüslük partili ile katıldığı açılışta Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de hazır bulundu.

Havaalanından 12:00’da yola çıkan Genel Başkan Kemel Kılıçdaroğlu’nun konvoyun önü E-5 Karayolunda Yenibosna, Şirinevler, Bakırköy, Zeytinburnu, Merter, Cevizlibağ, Topkapı, Okmeydanı, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Levent mevkilerinde kesildi.

Kılıçdaroğlu’nun  konvoyu güzergahı boyunca havai fişek atarken, zaman zaman halk oyunları gösterisi de yapan, slogan atıp ve pankart açan partilileri Kemal Kılıçdaroğlu ve Mustafa Sarıgül otobüsten selamladı.

İstanbul’un çeşitli bölgelerinden gelen partililerin halaylar çekip, sloganlar atarak sabırla beklediği açılış; CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Kadir Gökmen öğüt, Oktay Ekşi ve diğer bazı milletvekillerinin katılımı ile yapılan trenle kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Mustafa Sarıgül Trafiği  5 Yılda Çözer

Açılışta  yaptığı konuşmada İstanbul’un trafik sorununu Mustafa Sarıgül’ün 5 yılda çözeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sen Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne olduğunu bilemezsin” dedikten sonra Erdoğan’ın; ‘Memur Kemal’, ‘Çiftçi Kemal’, ‘Esnaf Kemal’, ‘Emekli Kemal’ dediğini ve bunlara ‘Eyvallah’ dediğini ifade ederek;  bu nitelemelerin hepsiyle iftihar ettiğini belirtip, “Sen sokaklara çık, bak bakalım sana ne diyorlar?” diye sordu. “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan, yolsuzluk yapanları savunuyor. Allah aşkına, hırsızı savunan adama ‘Başbakan’ denir mi?” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ