logo

Kılıçdaroğlu Yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş’ın Görev Tanımını Yaptı

Kılıçdaroğlu Yardımcıları İmamoğlu ve Yavaş’ın Görev Tanımını Yaptı

Millet İttifakı 13 Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak seçim çalışmalarına katılan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın görevini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi kazanırsa, İmamoğlu ve Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduklarında üstlenecekleri görevleri açıkladı.

13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükeşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katıldığı “Yiğitlerim” başlıklı bir video paylaştı.

Önceki akşam, çektiği videoyu paylaşan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı 13 Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmeleri durumunda Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak seçim çalışmalarına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Mansur Yavaş’ın görevlerini açıkladı.

“TÜRKİYE’Yİ AFETLERE HAZIRLAMAK KENTLERİN DİRENÇLİLİĞİNİ ARTIRMAK”

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun görevinin, “Türkiye’yi afetlere hazırlayarak kentlerin dirençliliğini artırmak” olduğunun altını çizdi.

SOSYAL POLİTİKALAR, YOKSULLUKLA MÜCADELE VE TARIMSAL KALKINMA

Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görevini ise “Sosyal politikalarla hane ekonomisini güçlendirmek, yoksullukla mücadele ve tarımsal kalkınmayı hayata geçirmek” olarak ifade etti.

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ!

13 Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yiğitlerim” olarak nitelediği İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili açıklamasında, “Sevgili milletim, bugün size Cumhurbaşkanı Yardımcılarımla sesleniyorum. Ekrem Başkanım solumda, Mansur Başkanım da sağımda. Son günlerde olan olayları lütfen artık boş verelim. Biz işimize bakıyoruz. Siz bakmayın onlara. Ülkenin gündemi provokasyonlar olamaz.” Dedi.

“BU GÖREVİ EN İYİ KİM YAPAR?”

“Bu görevi en iyi kim yapar?” şeklindeki sorusunu kendisi yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Tabi Ekrem Başkan yapar.” Yanıtının devamında, “İstanbul’da ve dünya tarihinde 10 metroyu aynı anda yapan bir kişi var. Bu görevi ona vereceğiz. Bu berbat şehirleşmeyi bitirecek yiğit odur, Ekrem Başkandır. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  Halkımızın gündeminde ne var biliyor musunuz, ekonomik sıkıntılar var, mutfaklarda yangın var, kira derdi var, dahası depremler var, seller var. Ülkemizde olan ve olması muhtemel afetler var. Bu yüzden doğru şehirleşmeye, doğru konut politikalarıyla kentlerimizi güçlendirmeye, güçlü yapılara ihtiyacımız var.” İfadelerine yer verdi.

“ÜLKENİN MUTLULUĞU İÇİN HAZIRIZ”

Kılıçdaroğlu’nun görev tanımlaması yaptığı İmamoğlu, “Bu güzel ülke son 20 yıl içinde en büyük yıkımı ne yazık ki kentlerde yaşadı. Çoklu kanun, kurum ve yönetmeliklerle ve de partizanlıkla, ayrımcılıkla kentlerimiz ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldı. Kentlerimiz ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldı. Bütün kentlerimizi, bütün yerleşim yerlerimizi depreme dayanıklı ve uygar bir sürece kavuşturmaya, ülkenin mutluluğu için hazırız” diye konuştu.

TÜRKİYE’Yİ AFETLERE HAZIRLAMAK VE KENTLERİMİZİN DİRENÇLERİNİ ARTIRMAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu’dan sonra konuşmasında, “Türkiye’yi afetlere hazırlamak ve kentlerimizin dirençlerini artırmak istiyorum. Belediyecilikle dünyanın en büyük kenti İstanbul’da elde ettiğim deneyimle Türkiye’yi dünyanın en önemli lojistik merkezlerinden birine dönüştürmeyi ve bütün kentlerimizi, bütün yerleşim bölgelerini depreme dayanıklı ve uygar bir sürece kavuşturmaya bütün ülkenin mutluluğu için hazırız.” Dedi.

MANSUR YAVAŞ’IN GÖREVİ “SOSYAL POLİTİKALAR”

Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın görevi ise “Sosyal politikalarla hane ekonomisini hızla güçlendirerek ve aile destekleri sigortasından kadın istihdamına kadar yoksullukla mücadele ederek, Türkiye’yi geliştirecek ve güçlendirecek teknolojik atılımlarla tarımsal kalkınmayı hayata geçirmek” olduğunu ifade etti.

HANE EKONOMİSİNİ HIZLA GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın görev tanımlanması ile ilgili açıklamasında ise, Gündemimizdeki diğer bir konu sosyal politikalar… Hane ekonomisini hızla güçlendirmemiz gerekiyor. Aile destekleri sigortasından kadın istihdamına kadar yoksullukla mücadelede yapacak çok işimiz var. Bunun yanında Türkiye’yi geliştirecek, güçlendirecek, teknolojik atılımları, tarımsal kalkınmayı hayata geçirmemiz lazım. Bu görevi hangi yiğit yapar? Doğal olarak bunu da Mansur Başkanımız yapar.

ÇALIŞAN, ÜRETEN, KENDİ ÜLKESİNE YETEN BİR MODEL

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Mansur Yavaş, videodaki açıklamasında “Sosyal devlet anlayışını yeniden yapılandırarak hiç kimsenin yatağa aç girmediği, açıkta kalmadığı eğitimden ve protein hakkından mahrum kalmadığı bir yapıyı yeniden inşallah inşa edeceğiz. Çiftçinin sırtından döviz yükünü kaldırmak suretiyle kırsal kalkınma desteklerimizle çalışan, üreten kendi ülkesine yeten bir modele mutlaka kavuşturacağız. Karada, havada, mavi vatanda ve siber uzayda, 7 bölgede ve 81 ilde önemli stratejik ve milli teknolojik çalışmalarına, liyakatli kadrolarla ve ülkemizin pırıl pırıl gençleriyle mutlaka başarılara imza atacağız. ” İfadelerine yer verdi.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ ÇOK, BAŞKA ÇAREMİZ YOK

İmamoğlu ve Yavaş’ın “Cumhurbaşkanım” diye hitap ettiği Kılıçdaroğlu videonun sonunda, “Sevgili milletim çok çalışacağız çok, başka çaremiz yok. Dünya gündeminden çok ama çok geride kaldık. Mesafeyi kapatmak için çok çalışacağız. Hadi başkanlarım, bismillah diyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ