logo

Kızılay Şehidi Adıyla Ataşehir İlkokulu Kütüphanesinde Yaşayacak

Kızılay Şehidi Adıyla Ataşehir İlkokulu Kütüphanesinde Yaşayacak

Türk Kızılayı Ataşehir şubesi tarafından Ataşehir İlkokulu’nda Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman anısına kurduğu ve adının yaşatılacağı kütüphane törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından İstanbul’un Ataşehir ilçesindeki Ataşehir İlkokulu’nda Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman anısına kurduğu kütüphane törenle açıldı.

İstanbul’daki Ataşehir İlkokulunda oluşturulan kütüphanenin tefrişatı Kızılay Ataşehir Şubesi tarafından bağışçıların desteğiyle yapıldı. Geçtiğimiz yıl Suriye’de ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırırken hain bir saldırıda şehit olan Kızılay çalışanı Mehmet Arif Kıdıman’ın anısının da yaşatılacağı kütüphanenin açılışı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi tarafından Ataşehir İlkokulunda Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman anısına yaptırılan ve adını yaşatacak kütüphane açılış töreni Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez , Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday , Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş ve Kızılay gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜRK KIZILAY ŞEHİDİ MEHMET ARİF KIDIMAN KİMDİR?

Suriye’nin El Bab bölgesinde yardım faaliyetleri yürüttüğü esnada uğradığı saldırı sonucu şehit olan Kızılaycı Mehmet Arif Kıdıman, 7 Mart 1980 tarihinde Düzce’de gözlerini dünyaya geldi. Düzce İli Merkez İlçesi Camikebir Köyü nüfusuna kayıtlı olan Kıdıman, 2006 yılında Türk Kızılay Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezine bağlı Düzce Kan Bağış Merkezinde Destek 2 personeli olarak çalışmaya başladı. Suriye İnsani Yardım Operasyonu kapsamında ise, 8 Mart 2020 tarihinden itibaren Çobanbey Dağıtım Ekip Başkanlığında dağıtım sorumlusu olarak görevine devam etti.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından binlerce fotoğraf çeken merhum gazeteci Mehmet Kıdıman’ın oğlu olan Kızılay Şehidi Mehmet Arif Kıdıman, Babasından kalan fotoğraf arşivine emanet gözüyle bakan Mehmet Arif Kıdıman, arşivi özenle saklıyor ve depremlerin yıldönümünde halk sergisine açıyordu.

TÜRK KIZILAYI HAKKINDA:

Kızılay, burs, kırtasiye seti, eğitim materyalleri, tablet ile bilgisayar desteği, okul tefrişatı-tadilatı, gıda, giyim malzemeleri, özel eğitim sınıfları ve paydaşlarla yürütülen ortak projelerle dezavantajlı öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılıyor.

TÜRK KIZILAYI KATKISIYLA AÇILAN KÜTÜPHANELERLE KİTAP SEVGİSİ AŞILANIYOR

Türk Kızılayı katkısıyla açılan kütüphanelerle kitap sevgisi aşılanıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ