logo

`Koza Şiddet Önleme Merkezi` 7/24 hizmetinizde

`Koza Şiddet Önleme Merkezi` 7/24 hizmetinizde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 11 ilde kurulan `Koza Şiddet Önleme Merkezi` Ankara’da yapılan ortak törenle İstanbul`da da açıldı.

“Koza” 7/24 hizmetinizde

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 11 ilde kurulan `Koza Şiddet Önleme Merkezi` İstanbul`da da açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 11 ilde kurulan `Koza Şiddet Önleme Merkezi` İstanbul`da da açıldı.

Ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesi amacıyla kurulan `Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi`, Bakırköy ilçesi Yeşilköy Mahallesinde hizmete girdi. Merkezin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek tarafından Ankara`dan telekonferans yöntemi ile yapıldı.

İstanbul`daki açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara Katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mutlu, “Hanımefendiler ve aileler için sevgiye, mutluluğa ve huzura vesile olacak güzel hizmetler üretilecek bir merkez açıyoruz” derken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`da `hayırlı olsun` dileklerinde bulundu.

Şiddetin önlenmesi ile koruyucu tedbirlerin etkin olarak uygulanması amacıyla 11 pilot ilde açılış onayı verilen (Ankara, Bursa, Adana, Antalya, Denizli, İstanbul, Trabzon, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, İzmir) merkezler 7/24 esasıyla çalışacak.

Açılışı yapılan Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi; Araştırma Geliştirme ve Koordinasyon Birimi, Psiko-Sosyal Destek Birimi, Hukuk Destek Birimi, Eğitim Destek Birimi ve Sağlık Destek Birimi olmak üzere 5 ayrı birimden oluşacak.

İpek böceği kozasının koruyucu özelliğinden esinlenerek Koza ismini alan merkez, şiddet mağdurlarına yönelik müdahale, can güvenliği ve güvenlik butonu verilmesi, mesleki danışmanlık, şiddetten koruyucu ve önleyici tedbir kararları sicilinin tutulması, korunan kişiye verilen barınma, geçici maddi yardım, sağlık, adli yardım hizmetleri ve diğer hizmetlerinin koordine edilmesi, hakim kararıyla kişi hakkında ayrıntılı sosyal araştırma raporunun hazırlanması, meslek edindirme kurslarına yönlendirme hususlarında başvuru sahiplerine hizmet verecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ