logo

Kuruluş Yıllarından Beri Yaşadığı Yenisahra Mahallesine Muhtar Adayı Oldu

Kuruluş Yıllarından Beri Yaşadığı Yenisahra Mahallesine Muhtar Adayı Oldu

Türkiye’nin yerel yönetimlerini belirleyecek olan 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimlere 6 aydan kısa süre kala, muhtar adayları da sahne almaya başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı olduğunu açıkladı.

Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde yaşayan, STK yöneticiliği, toplumsal sorunlara duyarlılığı ile tanınan İsa Kırım, kuruluşundan itibaren yaşadığı mahallesine “Yaşanılır Bir Yenisahra Mahallesi’ni Birlikte İnşa Edeceğiz” sloganıyla yola çıkarak muhtar adaylığını resmen açıkladı.

31 Mart 2024 yerel seçimleri, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ataşehir ilçesinde de siyasal yaşamı hareketlendirdi.

1969 YILINDAN BU GÜNE YENİSAHRA’DA

İstanbul’un gözde ilçesi Ataşehir’in mahallelerinden, kent merkezine yakın lokasyonu ile dikkatleri çeken kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgi odağı haline gelen Yenisahra Mahallesi, İsa Kırım’ın muhtar adaylığı ile öne çıkıyor. Kuruluş yıllarından bu güne bölgede yaşayan İsa Kırım, İstanbul’a geldiği 1969 yılından bu güne Yenisahra’da ikamet ediyor.

Yenisahra sakinlerinin eskilerinin çoğunun yakından tanıdığı İsa Kırım, kurduğu dernek ile çözümü için çalıştığı mahallenin yönetimine talip olarak, yakından takip ettiği sorunlarla daha da güçlü mücadele etmeyi hedefliyor.

İSA KIRIM ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Toplumsal sorunlara karşı hassasiyetiyle bilinen, bu kapsamda çalışmalar yürütmek için Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni kuran, başkanlığını yürüten İsa Kırım, Yenisahra Mahallesi’nin muhtar adayı olarak seçimlere katılacağını açıkladı.

KURUMLARLA VE YÖNETİCİLER İLE GÜÇLÜ İLETİŞİM

Yerel yönetimlerin belirlenmesine yaklaşık 8 ay kala duyurulan adaylık, Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kırım’ın mahallenin sorunlarına gösterdiği ilgi, kurumlarla ve yöneticiler ile güçlü iletişimi ile öne çıkıyor.

UZUN YILLARDIR YENİSAHRA MAHALLESİ’NDE ESNAF

Uzun yıllardır Yenisahra Mahallesi’nde esnaflık yapan, 4 yıldır Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı görevini yürüten İsa Kırım, adaylığıyla ilgili olarak, kurulduğu ilk yıllarından itibaren Yenisahra’da yaşadığını ve bu süre zarfında mahallenin sorunlarını çok iyi bildiğini belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ACİL ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUN

Özellikle kentsel dönüşümün acil çözüm bekleyen sorun olduğuna dikkat çeken İsa Kırım, bu konuda Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ataşehir Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Kırım, kentsel dönüşümün yanı sıra Yenisahra Mahallesi’nin diğer sorunlarına da çözüm odaklı yaklaştığını belirtti.

MAHALLE OKULUNUN İLK MEZUNLARINDAN!

YENİSAHRA MAHALLESİ MUHTAR ADAYI İSA KIRIM KİMDİR?

1962 yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesine bağlı Çörekçiler Köyünde doğan İsa Kırım, 1969 yılında Yenisahra’ya gelerek mahallenin ilkokulunun ilk mezunlarından oldu. Kuruluşunun ilk yıllarından bu güne mahallede yaşayan, uzun yıllardır Yenisahra Mahallesi’nde esnaflık yapıyor.

MAHALLEDEKİ DEZAVANTAJLI KESİMLERLE GÜÇLÜ İLETİŞİM

Çok yönlü kişiliği ile öne çıkan sosyal sorumluluk alanlarında topluma hizmet eden Kırım, 15 yıla yakın gazetecilik yapıyor. Halen Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlığı yapan İsa Kırım, mahalledeki dezavantajlı kesimlerle de güçlü iletişimini sürdürüyor. İsa Kırım, STK yöneticiliği, toplumsal sorunlara duyarlılığı ve katkıları ile tanınıyor.

PROJELERİNİ YAKIN ZAMANDA AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Yaklaşan yerel seçimlerde İsa Kırım’ın Yenisahra Mahallesi Muhtar adaylığı, mahallenin geleceğine yönelik umutları ve beklentileri artırarak, yerel yönetim konusunda büyük bir ilgi uyandırmaya başladı. Seçim süreci içinde adayların projeleri ve taahhütleri yakından takip edilirken, İsa Kırım’ın da mahalle halkına yönelik projelerini yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ