logo

Kuvvetli fırtına ve Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Kuvvetli fırtına ve Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Türkiye’nin kıyı kesimleri Muğla ile Aydın başta olmak üzere Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de kuvvetli fırtına, İzmir ve çevresinde ise kuvvetli sağanak bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İzmir, Marmaris-Antalya arası ve Muğla ile Aydın’ın Kıyı Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre;  gece saatlerinden Perşembe akşam saatlerine kadar Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Bodrum, Datça, Marmaris, Ortaca, Ula, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Aydın’ın Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İZMİR 1 HAFTA ARALIKLARLA SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinden ülkemizi etkileyen alçak basınç merkezleriyle birlikte İzmir’de 1 hafta boyunca aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların; bugün ve yarın (Perşembe) batı kesimlerinde, Cuma günü ise il genelinde yerel olarak kuvvetli (40-70 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın kuvvetini arttırarak, kıyı kesimleri başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de güney yönlerden fırtına (50-80 km/saat, yer yer 90 km/saat); Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman kuvvetli fırtına (100 km/saat üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

KIYI EGE VE BATI AKDENİZ FIRTINALI

Fırtınanın 24.01.2019 Perşembe öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi’nde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz’de, Cuma günü sabah saatlerinde İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de etkisini kaybetmesi; Cuma günü öğle saatlerinden itibaren tekrar Kıyı Ege’de etkili olması beklenmektedir.

Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden 70-100 km/saat şiddetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinden itibaren rüzgar kuvvetini artırarak, kıyı kesimleri başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de güney yönlerden saatte 50-80 kilometre hızla esecek. Fırtınanın hızı yer yer saatte 90 kilometreye ulaşacak.

RÜZGAR MARMARİS-ANTALYA ARASINDA 100 km

Rüzgarın, Marmaris-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde saatte 100 kilometre hızla kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinden sonra Ege Bölgesi’nde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz’de, cuma günü sabah saatlerinde İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de etkisini kaybetmesi bekleniyor. Fırtınanın, cuma günü öğle saatlerinden itibaren tekrar Kıyı Ege’de etkili olması öngörülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ