logo

Maltepe Belediyesi MATAŞ AŞ Çalışanları Açıklaması

Maltepe Belediyesi MATAŞ AŞ Çalışanları Açıklaması

Maltepe Belediyesi tarafından İktisadi Teşebbüsü olan MATAŞ A.Ş. bünyesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bağlı çalışan 3 kişinin iş akdinin feshi ile ilgili açıklama yapıldı.

Maltepe Belediyesi’nden Belediye İktisadi Teşebbüsü olan MATAŞ A.Ş. ile ilgili yapılan açıklama:

696 Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” gereğince Maltepe Belediyesi Belediye İktisadi Teşebbüsü olan MATAŞ A.Ş. bünyesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı çalışan 3 kişinin iş akdi, aynı iş yerinde çalışan bazı personellerimize yönelik baskı uyguladığı ve hakarette bulundukları gerekçesiyle feshedilmiştir.

İş akdi feshedilen işçilerin, MATAŞ A.Ş. tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı personele yönelik düzenlenen yemekli bilgilendirme toplantısına katılan işçilere baskı uyguladığı ve hakaret ettiği tespit edilmiştir. Baskıya ve hakarete maruz kalan işçiler şikayet dilekçelerinde söz konusu kişilerin, “Kesinlikle şirketin düzenlediği toplantıya katılmayın”, “Yemeğe katıldın mı namussuz, sen adam değilsin” gibi ifadeler sarfettiğini belirtmiştir. Söz konusu şikayet dilekçelerini dikkate alan belediyemiz, 4857 Sayılı İş Kanunu’nun m. 26 gereği “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisi, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü” hükmü gereğince yasal süresi içerisinde fesih hakkını kullandığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ