logo

Maltepe’den Bir Başka Görünür ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’

Maltepe’den Bir Başka Görünür ‘Memleketimden İnsan Manzaraları’

Dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet’in unutulmaz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” usta oyuncu Rutkay Aziz’in muhteşem performansıyla Maltepe’de sahnelendi.

Dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet’in unutulmaz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” usta oyuncu Rutkay Aziz’in muhteşem performansıyla Maltepe Belediyesi Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Usta şairin 120. doğum gününde sahne alan yapım, ünlü oyuncu Rutkay Aziz’in kurgusu ve yönetmenliğinde Maltepeli izleyiciyle buluştu. Usta sanatçı  “Mahkum Halil” rolündeki oyunculuğuyla sahnede bir kez daha devleşti. Türk edebiyatının en önemli eserlerinden birinin sahneye uyarlandığı oyuna Maltepeli tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. İki perdelik destansı oyunun müziklerini usta müzisyen Cahit Berkay, dekor tasarımını Savaş Dinçel hazırladı. Yönetmen yardımcılığını Andaç Sayın’ın üstlendiği oyunun efektlerini Hakan Özipek, ışığı Mahmut Özdemir hazırladı. Salona Nâzım Hikmet’in silueti ve “Güzel Günler Göreceğiz Çocuklar” dizesi yansıtıldı.

ALKIŞLARLA BAŞLADI, ALKIŞLARLA BİTTİ

1939’da İstanbul’da Haydarpaşa’nın basamaklarında başlayan oyunda işsizlik, açlık ve savaş ortamında ülke ve dünya sorunlarının tartışıldığı, yarınlara umutla bakan bir öyküye yer verildi. Perde Oyuncuları ve Aysa Prodüksiyon yapımında rol alan Taner Barlas, Levent Yılmaz, Levent Ülgen, Özcan Alpar, Ebru Saçar, Ekin Aksu, L.Can Bulut, Enes Sarı, Hale Algabri ve Öykü Eraslan sahne performanslarıyla izleyicilerin beğenisini topladı. Oyunun sonunda oyuncular Nâzım Hikmet’in siluetine dönerek usta şairi alkışladı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ