logo

Mansur Yavaş: Kul Hakkını, Yetim Hakkını Unutmadık

Mansur Yavaş: Kul Hakkını, Yetim Hakkını Unutmadık

İstanbulluların Ekrem İmamoğlu’na hakkını edeceğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Birileri unuttuysa da; kul hakkını, yetim hakkını unutmadık.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart Seçimi iptalinin haksızlık olduğunu ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 23 Haziran’da yapılacak seçimde hakkı teslim İstanbulluların Ekrem İmamoğlu’na hakkını edeceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu’nun 18 günde verdiği sözün bir kısmını yerine getirdiğine dikkat çeken Mansur Yavaş, seçim iptalinin siyasi karar olduğunu kaydederek, haksızlık karşında susan dilsiz şeytan olmayan, vicdanı olan İstanbulluların nereye oy verirse versin hakkı teslim edeceğine inandığını vurguladı.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Ömer Lütfi Özenç başkanlığında “Her Şeyin Çok Güzel Olmasını İsteyen Çankırılılar” bir araya gelen Millet İttifakı Gönüllüsü Çankırılılar tarafından organizasyonu yapılan programda 23 Haziran Yenileme seçimi Millet İttifakı CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek için İstanbul’da bulunan Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kartal’da Çankırılılar ve Kırıkkaleler ile bir araya gelerek destek istedi.

23 Haziran Yenileme seçimi Millet İttifakı CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek için 2 günlük programla İstanbul’a gelen Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul destek çalışmasının son programında Kartal’da Sinoplular, Çankırılılar ve Kırıkkaleli hemşerileri ile buluştu.

MANSUR YAVAŞ KARTAL DA

Gepostet von Recep Kenan am Donnerstag, 20. Juni 2019

Kartal’da düzenlenen programa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP ve İyi Parti İstanbul, Ankara ve Kırıkkale il başkan ve yöneticileri, CHP ve İyi Parti milletvekilleri, Kartal ve Maltepe siyasi parti ilçe ve belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldılar.

Programa önceki dönem Çankırı aslılı İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, aralarından Çankırı Vakfı Onursal Başkanı Sami Soydal, İstanbul Kırıkkaleliler Platform Başkanı Osman Duyar ve İstanbul Kırıkkaleliler Dernek Başkanı Ceylan Güven’in olduğu Çankırı, Kırıkkale ve Sinop STK temsilcileri ve CHP Milletvekili adayı İsmail Yüksel de katılarak hemşerilerinin Ekrem İmamoğlu’nun desteğine katkı verdiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan organizasyonun öncülerinden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sayesinde bir araya gelindiğini kaydederek, “İstanbul seçimine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bizler bir araya gelmesi, Ankara’dan başlayan değişim rüzgarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Başkan Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu sayesinde İstanbul’da da geçekleşeceği inancımızı daha da pekiştirmiştir. Bizler, vatanını seven, özgür, katılımcı, demokratik yönetim inancı ile huzur içerisinde yaşayacağımıza inanıyoruz. Bu inancımızı sandıklarda da göstereceğiz. 31 Mart seçimlerinde verdiğimiz oylarla yönetimi değiştirebileceğimizi gördük. Oylarımızı beğenmeyip seçimi iptal ederek, sandığı yeniden önümüze getirenler, 23 Haziran’da seçim sonuçlarını gördüğünde kararın ne kadar hatalı olduğunu anlamış olacaklar.” Dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuşmasında, “Bu gün Ankara’dan Mansur abimiz geldi. Ev sahibi olarak sizleri ağırlamaktan onur duydum. Sevgili başkanım her şeyi söyleyecek. İstanbul adına, -Her şey çok güzel olacak- diyorum.”  İfadeleri ile konuklarını selamladı.

FİLİGRANLI MÜHÜRSÜZ OLAN OYLARI GEÇERSİZ SAYDILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Millet İttifakı Başkan Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu’na destek amacı ile İstanbul’daki son programında Çankırılılar ve Kırıkkaleliler ile buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’da yaşadığı seçim ortamını yeniden yaşadığının altını çizerek; “Siyasi sebepten dolayı iptal edilen bu seçimi iptal ettirenler pişman olacaktır. Çünkü ortaya çıkacak sonuç herkesi şaşırtacak. Anadolu Ajansı verileri açıklamaya başladığı zaman her nasılsa Ak Parti yüzde 70 ile başlar diğer partiler 10 – 15 devam eder. 2014 yılını hatırlıyorsunuz. Ümidi kesilen görevliler sandık başını terk ettiler. Biz mesaj çektik terk etmeyin diye. Yüzde 44 ile öne geçtiğimiz zaman 4 – 5 saat süreyle AA veri akışı durdu. AA Genel Müdürü’nün seçimi Ak Parti Genel Merkezi’nden yönettiğini açıkladık. Veri akışı kötü gelirse sandık başı terk edilecek. Seçimde birçok itirazda bulunduk. Filigranlı mühürsüz olan oyları geçersiz saydılar. Son seçimde bunların hepsini geçerli saydılar. Benim seçimimde 2750 tane tutanak mühürsüzdü, oyların yarısı sayılmış, yarısı sayılmamıştı. Yüksek Seçim Kurulu 4 saat içinde reddetti. 3. Gün mazbatayı verdi. Bunun üzerine Anayasa Mahkemesi ve Avrupa Birliği İnsan Hakları Mahkemesi’ne gittik.” Dedi.

2014 yılında Ankara’daki seçime yapılan itirazlarının 4 saat içinde reddeden YSK tarafından 3 gün içinde verilen mazbatanın 31 Mart seçiminde İstanbul’da 18 gün sonra verildiğini, günlerce süren itirazların kabul edildiğini ve sonunda İmamoğlu’na verilen Mazbatanın geri alındığını hatırlatan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

İTİRAZLARIMIZI YYSK 4 SAAT İÇİNDE REDDETTİ

“Bizim itirazlarımızı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 4 saat içinde reddetti. 3. Gün mazbatayı verdi. Bu günü hatırlayalım; 31 Mart’ta itirazlar ne kadar sürdü? Mazbatayı kaç günde verdiler? Bizimki Sayın Ekrem İmamoğlu gibi ağır olmadı. Onu göreve başlattılar, mazbatayı tekrar geri aldılar.”

ANKARALI ARKAMIZDA DURDU HAKKI TESLİM ETTİ

“Biz, 2014 yılından beri “Hak Yerini Bulacak” diye iddia ettik. Ankaralı o seçimde yapılanları gördü ve içlerine sinmedi. Adaylığımız kesinleştikten sonra tüm Ankaralı arkamızda durdu. 31 Mart akşamı o kadar iftira, karamalara, basının, siyasilerin saldırısına hakkı teslim etti.”

AYNI SÖZLERİ EKREM İMAMOĞLU İÇİN DUYUYORUZ

“İddia etiler, koltuğa oturamaz diye… İçişleri Bakanı -Mazbatayı vermeyeceğim dedi.-  -Siz YSK başkanı mı oldunuz? Benim Mazbatamı YSK veriyor.- Diye cevap verdim. Şimdi aynı sözleri Ekrem İmamoğlu için duyuyoruz; Kazansa da o koltuğa oturamaz. Hukukta bunların yeri yok. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti… Çadır devleti değil. Bu kadar hukuksuzluğa karşı cevabı sandıkta alacaklar.”

1994’TE BAŞKAN SEÇİLDİĞİNİZDE MECLİS ÜYESİ SAYINIZ ÇOK DAHA AZDI

“İzledik; kim Çaldı belli değil. YSK’da çaldı diye bir ifade var mı? YSK kararında oylar çalınmış diye bir ifade var mı? Yok. Hal böyleyken hala cami kapısında çaldı deyip İstanbullu seçmenleri hırsızlıkla suçlamak neyin nesi arkadaşlar? Biz, seçim bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın -Sağlıklı bir seçim yaptık. Seçilen belediye başkanlarını tebrik ediyorum. Hep birlikte çalışacağız ülkemiz için.- Sayın Cumhurbaşkanımıza hatırlatmak isterim; 1994 yılında siz başkan seçildiğinizde meclis üyesi sayınız daha azdı. Ama yaptığınız hizmetlerle insanlar sizi tanıdı ve Cumhurbaşkanlığı’na taşıdı. Şimdi ne farkı var?”

MECLİS ÜYELERİMİZ AZ OLSA NE OLUR, ÇOK OLSA NE OLUR?

“Bizim meclis üyelerimiz az olsa ne olur, çok olsa ne olur? Ankara’da ve İstanbul’da yapacağımız hizmetlere engel mi olacaksınız? Bizler 31 Mart’ta seçimi kazandığımız zaman asla zafer kazanmış olmayacağımızı iddia etmiştik. Çünkü zafer kavramı savaşta kullanılan kavramdır. Biz düşman görmüyoruz kimseyi. Sadece 5 yıllık yetki alacağız dedik. Seçim akşamı vakur bir şekilde yaptığımız konuşmayla sonlandırdık.”

ANKARA’NIN HER TARAFI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

“Asla bize oy vermeyenleri üzecek bir şey yapmadık. Kaldı ki, bizim hakkımızda attıkları iddiaları biliyorsunuz. Sayaçları teröristler okuyacakmış! Gördünüz; Ankara’nın her tarafı Türk bayrakları ile donatıldı ve donatılmaya devam ediyor. Atatürk resimleri kaldırıldığı yerlere tekrar konacak. Milli bayramlarımız da dini bayramlarımız gibi gururla kutlanacak. TC tabelaları ait olduğu yere asılacak. Biz Cumhuriyetimizin kurulduğu yer olan Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ve layık olduğu şekilde dünya başkentleri arasına koyacağız.”

BİZ HİZMET EDERKEN ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI DERİZ

“6 milyon Ankaralıdan vergi alıyoruz. Az oy verene az hizmet; çok oy verene çok hizmet gibi bir felsefe bizim kitabımızda yok. Biz böyle öğrenmedik. Bunu yaptılar. Yapmaya devam ediyorlar. Biz hizmet ederken önce insan sağlığı deriz. Nereye oy verirse versin varsa önce o mahallenin su problemini çözeriz. Kanal zehir saçıyorsa, öncelikle onu da sağlıklı hale getiririz. Hizmet anlayışımız budur. Biz herkese eşit hizmet etmeye söz verdik. Dediler ki 25 bin işçi çıkaracakmışız. İşçi çıkaran yok. 11 Büyükşehir belediyesinde Millet İttifakı. Hiç duydunuz mu işçi toplu işçi çıkaran.  Ak Parti belediyelerde, örneğin Bursa’da çıkarıyorlar. Birçok yerde seçilen Millet İttifak Belediye başkanları suları ucuzlatıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi belediyeleri, artırıyor.”

KUL HAKKINI, YETİM HAKKINI UNUTMADIK

“Yardımları keseceğimizle korkuttular. Biz vereceğimiz kartlara para yüklemek suretiyle her ay özellikle ev kadınlarına çocuğunun ihtiyacını karşılaması için vereceğiz. Tekel, içki ve sigara için kullanılamayacak. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Ankara Belediyesi’nin yardımları içinde sadece kömür ve yardım dağıtma için verilen para 11.5 milyon lira. Biz ülkemize daha iyi hizmet edeceğimize söz verdik. Daha adil bir belediyecilik geliyor. Vatandaştan aldığımız vergileri kuruşu kuruşuna, açık ve şeffaf ihaleler yapıyoruz.  Birileri unuttuysa da; kul hakkını, yetim hakkını unutmadık.”

İSTANBUL’DA DA HAKSIZLIK KARŞINDA HAKKI TESLİM EDECEĞİNE İNANIYORUM

“İstanbul’da Ekrem başkanımız 18 günde verdiği sözün bir kısmını yerine getirdi. Bizler insanlarımızın ekonomisini kalkındıracak projeler her yerde başladık ve başlamaya devam ediyoruz. Ankara’da inanmış bir çok insan haksızlık karşısında nasıl; -susan dilsiz şeytan- olmadıysa, İstanbul’da da haksızlık karşında susan dilsiz şeytan olmayan, vicdanı olanın nereye oy verirse versin hakkı teslim edeceğine inanıyorum.”

Program sonunda organizasyonun öncülerinden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Onursal Genel Başkanı Ömer Lütfi Özenç ve ekibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a özel yapım seccade takdim etti.

Şair, yazar ve TV sunucusu Zeynel Parmaksız ise kitap hediye ettiği Yavaş ile kısa bir süre sohbet etti.

Çok sayıda vatandaş Mansur Yavaş ile fotoğraf çektirmek için sırada bekledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ