logo

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı İstanbul Koordinasyon Toplantısı

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı İstanbul Koordinasyon Toplantısı

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında “İstanbul Koordinasyon Merkezi Toplantısı” İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Valilikte yapıldı.

Marmara Denizi Koruma Eylem Planı İstanbul Koordinasyon Merkezi Toplantısı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında Marmara Denizi Koruma Eylem Planı kapsamında “İstanbul Koordinasyon Merkezi Toplantısı” gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği’nde Vali Ali Yerlikaya başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğine yönelik Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunda başlatılan ve 22 maddelik Türkiye’nin en büyük deniz temizliği seferberliğinin ele alındığı toplantıda, İstanbul’da yürütülen çalışmalara ilişkin kararlar değerlendirildi.

Vali Yerlikaya, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada; Kocaeli’de yapılan toplantıyı ve Caddebostan Sahili’nde başlatılan müsilaj temizlik çalışmalarının, bilimin ışığında ve kurumlar arası iş birliğiyle yürütüldüğünü belirtti.

Vali Yerlikaya, “Marmara Denizimiz gözümüz, her şeyimiz. Burada bir ayı aşkın zamandır müsilajla ilgili bir kirlilik söz konusu. İlk zamandan itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız konuyu bilim insanları ile beraber araştırıyordu. Başta Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmak üzere İstanbul’daki üniversitelerimiz de detaylı bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizle birlikte, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bilimin rehberliğinde büyük bir hassasiyetle çalıştık.” dedi.

Çalışmalar kapsamında Valilik bünyesinde İstanbul Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu belirten Vali Yerlikaya, 5 Haziran’dan bu yana yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmaların düzenli olarak takip edileceğini ve her aşamasının kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Vali Yerlikaya, katılımcılara teşekkür ederek, istişarenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Uygulama programının ele alındığı toplantı, yapılan görüş ve istişarelerle sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ