logo

Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de yağış kuvvetli

Marmara, Ege ve Batı Karadeniz’de yağış kuvvetli

Meteoroloji genel müdürlüğü tahminlerine göre yurdumuz çarşamba gününden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek, sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yurdumuz çarşamba gününden itibaren yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Yağışlar Marmara, Batı Karadeniz, Kıyı Ege, Trakya ve Batı Akdeniz’de etkili olacak.

Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesinin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yurdumuz hafta ortasından itibaren 28 Ekim gününden başlayarak 1 hafta sürecek yeni bir yağışlı ve serin havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklarda 3-5 derece düşüş bekleniyor. Yağışlar ağırlıklı Ege, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde görülecek.

Birkaç gündür yurdun genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren azalarak batı kesimlerden başlayan yağışların da etkisiyle 28 Ekim ile 3 Kasım 2020 tarihleri arasında mevsim normalleri civarında tahmin ediliyor.

Yurdumuz Çarşamba Gününden İtibaren Yağışlı Sistemin Etkisi Altına Girecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Çarşamba günü yurdumuzun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzeyi, Bursa ve İzmir çevreleri ile Manisa ve Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin’in batı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

YURTTA GENEL DURUM

Yurdumuzun batı kesimlerinin 28.10.2020 Çarşamba öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile birlikte yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu ise söz konusu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülkemiz genelinde etkili olacağı beklenmektedir.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesinin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerimizden başlayarak azalacağı ve yurdumuz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ