logo

Marmara’nın Batısında Fırtına Uyarısı, Kar Ne Zaman Geliyor?

Marmara’nın Batısında Fırtına Uyarısı, Kar Ne Zaman Geliyor?

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısında etkili olacak rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de etkisini arttırması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısını etkisi altına alacak fırtınanın Batı Karadeniz’de ve Kuzey Ege’de de etkili olması bekleniyor.

KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Yapılan tahminlerde yağmurlu geçmesi beklenen Marmara bölgesinde Çarşamba günü yağmur ve  karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe günü kar şeklinde etkili olacağı, Cuma gününden itibaren Batı Karadeniz’e kayacağı ön görülüyor.

Salı günü Trakya’dan gelen ve ay sonuna kadar süreceği öngörülen soğuk havaya bağlı olarak başlayan kar yağışının Cumartesi günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu’nun tamamında etkili olması bekleniyor.

Marmara’nın Batısında Fırtına Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.01.2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısında etkisini arttırması beklenen rüzgarın; İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 50-80 km/saat hızında fırtına, zamanla Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde 60-90 km/saat hızında kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Perşembe günü etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege Denizi’nde Fırtına Bekleniyor!

Batı Karadeniz’de rüzgarın yarın(Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Marmara Denizi’nde rüzgarın yarın(Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, güneyinde 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Kuzey Ege’de rüzgarın yarın(Salı) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ