logo

Marmara’nın Batısında Kuvvetli Sağanak Yağışa Dikkat!

Marmara’nın Batısında Kuvvetli Sağanak Yağışa Dikkat!

Yurdumuz Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, Marmara’nın batısında gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yurdumuzun 04 Ekim Cuma akşamından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

MARMARA’NIN BATISINDA KUVVETLİ GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUM

Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana genelde yağışsız, az bulutlu ve açık geçen havaların ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarın (Cuma) gündüz saatlerinde Trakya’da, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege’de başlayacak yağışlarla birlikte yerini hafta sonu serin ve yağışlı havalara bırakması tahmin ediliyor.

Yarın Trakya, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de, 5 Ekim Cumartesi günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Trakya ile Kıyı Ege’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 6 Ekim Pazar günü Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’de etkili olduktan sonra pazartesi günü yurdumuzu terk etmesi ve aynı gün yurdumuzun batısının (Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege) yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Ülkemiz genelinde halen mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cumartesi günü batı bölgelerimizde, Pazar günü ise yurdun iç ve kuzeydoğu kesimlerinde hissedilir derecede azalması bekleniyor. Mevsim normalleri civarı ve yağış alan yerlerde yer yer altına düşmesi beklenen hava sıcaklıklarının 08.10.2019 Salı gününden itibaren tüm yurtta tekrar artacağı tahmin ediliyor.

FIRTINA

Rüzgarın yarın Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de, cumartesi günü Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güney ve batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BATI AKDENİZ’İN İÇ KESİMLERİ İLE İÇ ANADOLU’NUN GÜNEYİNDE FIRTINA

Rüzgarın; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyi (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir) ile Afyonkarahisar çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KIYI EGE GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Havran) kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE DENİZİ’NDE FIRTINA BEKLENİYOR!

Kuzey Ege’de, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu, akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden etkisini artırması beklenen rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Güney Ege’nin kuzeyinde, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğu yönlerden etkisini artırması beklenen rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Fırtınanın, Cumartesi (05.10.2019) sabahın ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ