logo

Meclisi Toplantısında Baz İstasyonu Kardeşliği!

Meclisi Toplantısında Baz İstasyonu Kardeşliği!

atasehir belediyesiAtaşehir Belediye Meclisi 1. Seçim dönemi, 54. toplantı yılı Aralık ayı toplantısı 1. Oturumu’nda gündeme gelen ‘Baz istasyonları’ görüş birliği.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bağımsız Üye Erol Dolu’nun bazı taşeron personelinin maaşlarını alamadığını yada geç aldıklarını iddia ettiği, başkanlığa verdiği soru önergelerinin muhatapları tarafından ve ayrı ayrı cevaplandırılmadığını dile getirdi.

Aldıkları sözlerde 24 Kasım Öğretmenler, 25 Kasım Kadına Şiddet günlerini kutlayan CHP’li Üye Vecihe Tunca 3 Aralık Engelliler Günü ile de kutlama mesajını dile getirdi. Tunca, baz istasyonlarının kurulmaması için belediyenin ilgili birimleri ile görüşüldüğünü belirtti.

İçerenköy’lü bir gurup vatandaşın şikayetini dile getirmek için söz aldığını ifade eden Şengül Karslı, bulundukları adreste baz istasyonları dikilmek üzere baz istasyonları dikilmiş olduğunu belirtip; “Belediyenin bu konuda bilgisi var mı? Belediye bu konuda izin vermiş midir? Vatandaşların beyanı ile bu baz istasyonlarının çevre sağlığına, psikolojik, maddi ve fiziksel olarak zarar verdiği düşüncesi ile hukuki süreci başlattıklarını beyan etmişlerdir.  Bu nedenle halk sağlığına ciddi tehlike oluşturacak sokak arasında kurulan baz istasyonlarının kaldırılmasını talep ediyorum. Önergemin başkanlığa sunulmak üzere oylanmasını talep ediyorum” dedi.

İlhami Yılmaz ise aldığı sözde; “Baz istasyonları belediyenin işi değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilgilendiği ve özellikle de Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı tarafından verilen izine tabidir. İlgili müdürlüklere havale yapıldığı zaman bizim müdürlüklerimize düşen görev ne ise yapacağımızı söyledik” dedi.

Engelli Haftası ve 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla; Zaman zaman zorluklarla karşılaşan engellilerin yaşama sevinçlerini hiçbir zaman kaybetmemelerini isteyen İlhami yılmaz; “Her birey bir engelli adayıdır.  İnsanlar sağlıklıyken, trafik yada iş kazaları sonrasında engelli olabilir. Bir hastalık sonucu işitme, görme engelli, ya da felçli olabilir.  Bu konuda daha fazla duyarlı olmamız ve bu konuya daha fazla eğilmemiz ve ilgi göstermemiz gerekmektedir. Onlara insanca yaşam alanları sağlamak, eksiklerini tamamlamak amacı ile güç birliği yapmamız gerekmektedir. Bizler de belediye olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapmaktayız” diye konuştu.

Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık’ta aldığı sözde 24 Kasım Öğretmenler, 25 Kasım Kadına Şiddet günlerini ve 3 Aralık Engelliler Günü ile kutlama mesajını dile getirip; “İlhami Başkan’ın söylediği gibi hepimiz birer engelli adayıyız. Gelin hep beraber Ataşehir’den başlamak üzere, engelleri kaldırarak engellilere destek verelim. Elimizden geldiğince bu çalışmalara katkıda bulunmamız lazım. Baz istasyonları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilgisinde olabilir. Ataşehir’in bir mahallesine, sokağına yapılan baz istasyonunu ruhsatlı mı? Değil mi? Bunu tespit etmek de belediyenin görevidir. Şengül Karslı arkadaşımızın verdiği sözlü önergenin başkanlığa sevki ve gereğinin yapılmasını arz ediyorum” dedi.

9 maddelik gündemde, oylanarak ilgili maddelerin Tarife, İmar, Tarife ve Hukuk, Hukuk ve Sosyal Yardım İşleri, Sosyal Yardım İşleri ve Engelliler komisyonlarına sevkine karar verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ