logo

Meteoroloji: Marmara’da Sağanak, Kar Yağışı, Fırtınaya Dikkat!

Meteoroloji: Marmara’da Sağanak, Kar Yağışı, Fırtınaya Dikkat!

Ülke geneli yağışlı geçmesi beklenirken Marmara, Trakya ve İç Anadolu’nun güneyinde sağanak yağış ile yoğun kar yağışı ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİNDE KAR YAĞIŞI VE BUZLANMAYA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’nin batısında görülecek olan kar yağışlarının, Çanakkale’nin doğu (Bayramiç, Yenice, Biga, Çan), Balıkesir’in batı (Balya, Gönen, İvrindi), Kırklareli’nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ’ın kuzeydoğu (Kapaklı ve Saray) ilçelerinde yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİNDE FIRTINAYA DİKKAT!

Son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan kuvvetli rüzgarın, Kocaeli, Yalova, İstanbul’un Anadolu Yakası, Edirne, Balıkesir ve İzmir çevrelerinde fırtına (60-80 km/sa), İstanbul’un Avrupa Yakası, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile Edirne’nin güney, Balıkesir’in kuzey ve İzmir’in batı (Çeşme ve Karaburun) ilçelerinde kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU’NUN GÜNEYİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞLARINA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden İç Anadolu’nun güneyinde görülecek olan kar yağışlarının, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Isparta’nın güney ve doğu, Konya ve Karaman’ın güney, Mersin ve Adana’nın iç ve dağlık kesimleri ile Niğde’nin güney ilçelerinde Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine kadar yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden başta İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri olmak üzere buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağışlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ İLE İÇ ANADOLU’NUN GÜNEYİNDE FIRTINA BEKLENİYOR!

Meteorolojik değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’de beklenen rüzgarın, Mersin, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Ankara çevreleri ile Antalya’nın doğusunda doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÜLKE GENELİNDE METEOROLOJİK DURUM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere; Konya, Karaman ve Niğde’nin güney ilçeleri ile Toroslar mevkiinde yoğun kar (20 cm ve üzeri), Batı Akdeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Konya, Karaman, Niğde, Isparta, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Adana, Mersin çevreleri ile Antalya ve Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m²) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa), Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Batı Akdeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İzmir, Konya, Karaman, Niğde, Isparta, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Adana, Mersin çevreleri ile Antalya ve Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:
Çanakkale’nin doğu (Bayramiç, Yenice, Biga, Çan), Balıkesir’in batı (Balya, Gönen, İvrindi), Kırklareli’nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ’ın kuzeydoğu (Kapaklı ve Saray), Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Isparta’nın güney ve doğu, Konya ve Karaman’ın güney, Mersin ve Adana’nın iç ve dağlık kesimleri ile Niğde’nin güney ilçelerinde yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:
Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa), Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Bursa ve Bilecik çevreleri ile Tekirdağ ve Çanakkale’nin doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (25-75 kg/m²), Kırklareli ile Çanakkale’nin doğu, Balıkesir’in batı ve Tekirdağ’ın kuzeydoğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL °C, 8°C

Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Pınarhisar, Vize ve Demirköy ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 6°C

Çok bulutlu, kuvvetli yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir’in kuzey ve batı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde kuvvetli (20-75 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DENİZLİ °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

İZMİR °C, 7°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA °C, 5°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların; Antalya il merkezi ile Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli (21-60 kg/m²), Adana ve Mersin çevreleri ile Antalya’nın doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta ve Doğu Akdeniz ile Isparta çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 12°C

Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batı ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C

Çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ilçelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

HATAY °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

ISPARTA °C, 5°C

Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer yoğun kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; Konya, Karaman ve Niğde’nin güney ilçelerinde yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra İç Anadolu’nun güney ve doğusunda, doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 2°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SİVAS °C, 1°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU °C, 3°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

DÜZCE °C, 6°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

KASTAMONU °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyısı yağmurlu, iç kesimleri kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 8°C

Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun çevrelerinin hafif yağmurlu, Çorum ve Amasya çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM °C, 4°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

TOKAT °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS °C, -2°C

Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 4°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN °C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimler karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 8°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 8°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde sonra hafif yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege’de tam fırtına; Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Güney Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısında 8 ila 10 (90-105 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: Batı Karadeniz’de 2,5 ila 3,5m, batısında 4,0 ila 5,0m, Doğu Karadeniz’de 1,0 ila 2,0m, Görüş; İyi, fırtına ve yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 (90-105 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5 ila 4,5m, Görüş: Orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10 (75-105 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyi 4,0 ila 5,0m, Görüş: Orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Akdeniz’de kuvvetli, Orta ve Doğu Akdeniz’de şiddetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerine kadar doğusu güneydoğudan 7 ila 9 (75-90 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu, doğusu güneydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 3,5 ila 4,5m, Görüş: Orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ