logo

Meteoroloji Uyardı: Kar ve Karla Karışık Yağmur Geliyor

Meteoroloji Uyardı: Kar ve Karla Karışık Yağmur Geliyor

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ve Sivas çevrelerinde, Doğu Anadolu’nun kuzeyindeki karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara Bölgesini etkisi altına alan yağışlar doğuya kayarken karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklini alacak yağışlar Pazar gününden itibaren yurdu terk edecek.

Marmara Bölgesini etkisi altına alan yağış ve fırtınanın cuma gece saatlerinde etkisini kaybetmesi ve Cumartesi gününden itibaren sıcaklığın artması beklenirken, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyindeki yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklindeki yağışların etkili olması bekleniyor.

MARMARA’DA YAĞIŞ VE FIRTINA ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Marmara’da rüzgarın kuvvetini artırarak bu akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde esmesi beklenen fırtınanın cuma gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ İLE DOĞU ANADOLU’NUN KUZEYİNDE YÜKSEKLERDE KAR

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ( Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin 1000 m üzeri yüksek kesimleri ile Gümüşhane ve Bayburt çevreleri) ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Sivas çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Doğu Anadolu’nun kuzeyinde (Erzurum, Kars, Ardahan ile Ağrı, Erzincan ve Tunceli’nin kuzeyinin yüksek kesimlerinde) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklenmektedir. Kar yağışlarının il merkezlerinde hafif bir örtü (1-4 cm) , yüksek kesimlerde 5-20 cm civarı örtü bırakması bekleniyor. Cumartesi günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinde beklenen yağışların kuvvetli(21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÜLKEMİZDE GENEL DURUM

Kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacak hava sıcaklığının özellikle Cuma günü iç ve batı bölgelerimizde Cumartesi günü ise yurdun kuzeydoğu kesimlerinde 4 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Cuma (01.11.2019) günü; Ülkemizin büyük bir bölümünde yağış bekleniyor. Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da kuvvetli (21-50 kg/m2), Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi (02.11.2019) günü; Doğu bölgelere hareket edecek olan yağışlı havanın Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlara neden olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor.

YENİ HAFTA İLE HAFTA HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Hava sıcaklığının Pazar günü iç ve batı bölgelerde, hafta başından itibaren ülkemiz genelinde tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ