logo

Meteoroloji Uyardı: ‘Marmara’da Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!’

Meteoroloji Uyardı: ‘Marmara’da Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!’

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Salı sabah saatlerinden itibaren İstanbul ile birlikte Marmara bölge genelinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Salı sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde kuvvetli sağanak yağışların sel, su baskını ile ulaşımda aksamalara yol açabileceği kaydedildi.

Metorolojik uyarıda Kıyı Ege’de yer yer “Çok Kuvvetli”, “Gökgürültülü Sağanak Yağış” ve dolu yağışı beklendiği yönünde tahmine yer verildi.

MARMARA BÖLGE GENELİNDE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibararen Marmara bölge genelinde beklenen sağanak yağışların, bölgenin güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KIYI EGE’DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın kuzey ve batısında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz ve Güney Ege Kıyılarının, yarın (Salı) Marmara ve Ege Bölgeleri, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz Bölümleri ile İç Anadolu’nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ