logo

Meteoroloji’den Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den Gökgürültülü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmeler ve tahminler göre yurdumuzun Trakya ile Kıyı Ege bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapılan tahmin ve son değerlendirmede Meteoroloji’den Pazartesi günü Trakya ve Salı günü Kıyı Ege bölgelerinde güney ve güneybatı bölgeleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Olumsuzluklara Karşı Dikkatli Ve Tedbirli Olunması Uyarısı

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisine dikkat çekilen bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Trakya’da Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi gece saatlerinden sonra yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Kıyı Ege’de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) Ege bölge genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) ile birlikte kıyı kesimlerdeki gök gürültülü sağanak yağışların, Çanakkale’nin güney ve Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

METEOROLOJİ UZMANLARI UYARDI

Trakya ve Kıyı Ege’de Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışların beklendiğine dikkat çekenMeteoroloji uzmanları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturması muhtemel; ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini hatırlattı.

Oluşması Muhtemel Riskler

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturması muhtemel olumsuzluklara bağlı olarak; Ani Sel ve Su Baskını, Yıldırım, Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi ile Ulaşımda Aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ