logo

MHP Çankırı Belediye Başkanı Adayı İsmail Hakkı Esen

MHP Çankırı Belediye Başkanı Adayı İsmail Hakkı Esen

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Devlet Bahçeli tarafından 31 Mart yerel seçimi MHP Çankırı Belediye Başkanı adayı olarak açıklandı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 31 Mart yerel seçimi MHP Çankırı Belediye Başkanı adayı oldu.

31 Mart yerel seçimi adaylığı kararı ile ilgili açıklama yapan MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Çankırı Belediye Başkanı adayı İsmail Hakkı Esen, “5 yıldır hizmet etmekle onur ve gurur duyduğum şehrimize Kıymetli Genel Başkanımızın takdirleri ile yeniden belediye başkanı adayı oldum.” Dedi.

Çankırı Belediye Başkanı ve 31 Mart Yerel seçimleri MHP Çankırı Belediye Başkanı adayı İsmail Hakkı Esen tarafından yapılan adaylık açıklaması:

“Biz gelmedik kavga için,

Bizim işimiz sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir,

Gönüller yapmaya geldik.”

5 yıldır hizmet etmekle onur ve gurur duyduğum şehrimize Kıymetli Genel Başkanımızın takdirleri ile yeniden belediye başkanı adayı oldum.

Dua ve desteklerinizi bekliyorum.

MHP ÇANKIRI BAŞKAN ADAYI İSMAİL HAKKI ESEN KİMDİR?

Yapraklı’nın tanınmış ailelerinden İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında ailesinin dördüncü çocuğu olarak Çankırı’da doğdu. İlkokulu Aksu (İlker Tuncay) ilköğretim okulunda, orta öğretimini Merkez (İsmet İnönü) İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Çankırı Teknik Lisesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamladı.  İyi derecede Almanca biliyor.

Eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra hizmet için Çankırı’ya dönen İsmail Hakkı Esen, 35 yıl boyunca aile şirketi olan Hilal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra ticari hayatındaki başarıları ve sosyal alandaki aktivasyonu ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

 Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi’ne intisap ederek uzun yıllar boyunca partinin yönetim kademelerinde aralıksız olarak siyasi görevlerde yer aldı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi ve akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de MHP’den Çankırı ili Belediye Başkan adayı oldu ve Çankırı halkının güvenoyunu alarak Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.

Çankırı Belediye Başkanı ve yeni dönem MHP Çankırı Belediye Başkanı Adayı olan İsmail Hakkı Esen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ