logo

‘Milletin Sesi’nde Kılıçdaroğlu: ‘Umutsuzluğa Yer Yok, Bütün Sorunları Çözeceğiz’

‘Milletin Sesi’nde Kılıçdaroğlu: ‘Umutsuzluğa Yer Yok, Bütün Sorunları Çözeceğiz’

“Milletin Sesi” mitinginde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ‘Umutsuzluğa yer yok. Değişim rüzgarları esiyor Türkiye’de. Buna karşı durmak mümkün değildir. Halk varsa her şey bitmiştir.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hemen Seçim” sloganı ile düzenlenmesi planlanan muhalefet hareketi “Milletin Sesi” serisinin ilki yoğun kalabalığın katılımıyla Mersin’de düzenlendi

Seri olarak devam edeceği ifade edilen belirlenen bölgelerde “Hemen Seçim” sloganı ile düzenlenmesi planlanan muhalefet hareketi “Milletin Sesi” serisinin Mersin’de düzenlenen ilk mitinginde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz Kuvayı Milliyeciyiz ve biz ülkemizi seviyoruz, insanlarımızı seviyoruz. Evet arkadakiler belki duymuyor ama ben ifade edeyim, -Patates soğan güle güle Erdoğan- diyor arkadaşımız. Göndereceğiz, göndereceğiz. Değişim rüzgarları esiyor artık Türkiye’de. Buna karşı durmak mümkün değildir. Hangi duvarı örerlerse örsünler, halk varsa her şey bitmiştir.” Diye konuştu. 

“MİLLETİN SESİ” MİTİNGİNDE “MİLLET TEMSİLCİLERİ” SORUNLARINI AKTARDI

Mersin’de ilki gerçekleştirilen “Milletin Sesi” mitinginde “millet temsilcilerinin konuşmaları” bölümünde halkın sesi olarak sorunlarını dile getiren; Geçimini çiftçilik yaparak sağlamaya çalışan Kale Köyü’nden Naile Uyanık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu işsiz üniversiteli Ebru Akyürek, Yenişehir’de esnaf Mesut Tur, İki üniversite bitirmiş atanamayan öğretmen Cennet Yünlü, 8 aydır ilacını alamadığını belirten çiftçi Elif Yıldırım yaşadıkları sorunları aktardılar.

 “UMUTSUZLUĞA YER YOK, BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

CHP öncülüğünde “Hemen Seçim” sloganıyla başlatılan muhalefet hareketinin ilki Mersin’de düzenlenen; çiftçi, esnaf, atanamayan öğretmen, işsiz üniversiteli vatandaşlar seslerini duyurduğu “Milletin Sesi” Mitingine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi bu ayıptan çekip çıkaracağız. Bundan emin olmanızı istiyorum. Umutsuzluğa yer yok, bütün sorunları çözeceğiz.” Dedi.

CHP’nin Mersin’de düzenlediği “Milletin Sesi” mitinginde; çiftçi, esnaf, atanamayan öğretmen, işsiz üniversiteli vatandaşlar seslerini “halk kürsüsünden” duyurdu.

GELİYOR GELMEKTE OLAN AMA BİRİLERİ DE GİDECEK VE GÖNDERECEĞİZ

İstifa selerinin geldiği kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Onun istifa etmesine gerek yok, onu göndereceğiz zaten. Göndereceğiz onu, edeple göndereceğiz, demokrasi kuralları içinde göndereceğiz. Demokrasiye inanıyoruz. O nedenle diyoruz evet geliyor gelmekte olan ama birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.” Dedi.

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZMEK ZORUNDAYIZ

Mersin aynı zamanda küçük bir Türkiye’dir.” Diye konuşmasını sürdüren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bütün illerimizden vatandaşlarımızın Mersin’de yaşadığını, çalıştığını vurgulayarak; “Türkiye’nin yaşadığı sorunları biliyorum. Ben biliyorum sizler de biliyorsunuz. Yaşayanlar da az önce konuştu. “Milletin Sesi” dedik, milletin sesinden birileri gelsin konuşsun dedik. Belki birileri duyar dedik. Ama onlar duymazlar çünkü sağırlar. Ama onlar görmezler çünkü başka şeyleri görüyorlar. Biz bütün gerçekleri sizlere yani halkımıza anlatmak zorundayız ve gerçeklerden yola çıkarak Türkiye’nin sorunlarını çözmek zorundayız.” dedi.

TÜİK ÜZERİNDEN EMEKLİ AYLIĞINI, ASGARİ ÜCRET, MEMUR AYLIĞINI BELİRLENİYOR

Önceki gün TÜİK’E gidiş nedenini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Saat 11.00’de Türkiye İstatistik Kurumuna gittim. Neden gittim?  Türkiye İstatistik Kurumunun rakamları üzerinden emekli aylığını belirliyorlar, asgari ücretlinin aylığını belirliyorlar, memur aylığını belirliyorlar. Yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar. Enflasyon açıkladılar, aylık yüzde 3.51, yıllık yüzde 21.31. Bunlar devletin memurumu mu, bunlar sarayın memurumu? Arkadaşlar siz, evinizde eşiniz, çoluk çocuğunuz gidip alışveriş yapmıyor mu? Günlük harcamaları kontrol etmiyor mu, elektrik faturasına, su faturasına, doğalgaz faturasına bakmıyor mu, deterjan alırken görmüyor mu, ekmek alırken görmüyor mu, domates alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş indireceksiniz.” şeklinde ifade etti.

TÜRKİYE’Yİ SARAY’IN VESAYETİNDEN KURTARACAĞIZ

 “Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Saray’ın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Beraber kurtaracağız, birlikte kurtaracağız, dostlarımızla beraber kurtaracağız.” İfadeleri ile alandaki kalabalığa seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vesayet diye bağırıyorlardı değil mi? Vesayetin ne olduğunu dün gördü herkes, bütün dünya gördü vesayetin ne olduğunu. Saray’ın emrine giren memurlar devlet memuru değildir artık onlar. Sarayın emrine giren ve talimatla iş yapanlar devletin memuru değillerdir. Tabi oldukları kanunun adı devlet memurları kanunu.” Dedi.  

 ASGARİ ÜCRETLİNİN, MEMURUN, EMEKLİNİN HAKKINI SAVUNMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Kılıçdaroğlu, sözlerine; “uyguladıkları yol, yöntem sarayın kuralları. Bu kuralları değiştireceğiz. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, milyonların görevi, hepimizin görevi, ortak görev ve beraber yapacağız.” İfadeleri ile devam etti.

BUĞDAYI, MERCİMEĞİ, ETİ NEDEN GETİRİRİZ? GÜMRÜK VERGİSİNİ NEDEN SIFIRLARIZ?

Kendisinden önce konuşanların arasında çiftçilerin sorunlarının aktarıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin bereketli toprakları var, havamız var, güneşimiz var, karımız yağmurumuz var, imkanlarımız var, çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan arpayı, buğdayı, nohudu, mercimeği, fasulyeyi, canlı hayvanı, eti neden getiririz ve gümrük vergisini neden sıfırlarız? Bütün çiftçi kardeşlerimin düşünmesi lazım.” Dedi.

İLK 1 HAFTA İÇİNDE ÇİFTÇİNİN BANKA, TARIM KREDİ BORÇLARININ FAİZLERİN SİLECEĞİZ

Kılıçdaroğlu, “Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle iktidar olacağız. Şunu asla unutmayın, ilk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara olan, tarım kredi kooperatiflerine borçlarının faizlerini ilk 1 haftada sileceğiz, sıfırlayacağız. Çiftçinin traktörü, çiftçinin hayvanları asla haczedilmeyecek. Bunu da yapacağız. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Gazi Mustafa Kemal ne diyordu? “Çiftçi milletin efendisidir”. Söz veriyorum Mersin’in Umut Meydanı’ndan söz veriyorum. Çiftçiyi gerçekten de bu milletin efendisi yapmak benim boynumun borcu olacaktır.” Şeklinde konuştu.

ESNAFIN BÜTÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK BENİM BOYNUMUN BORCU

Esnafın bankalardan veya esnaf kefalet kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizlerini sıfırlayacakları vaadini veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “faize karşıyım” denildiğinin altını çizip, “Faize karşıysan neden bu faizler var, neden bunları silmiyorsun, hangi gerekçeyle silmiyorsun?” Sorusunu yönelterek; “Esnafın başvuracağı yer yok. Esnafın derdi olunca nereye başvuracağını bilmiyor. Umut Meydanı’ndan, Mersin’den bütün Türkiye şahit olsun Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır ve esnafın da bir bakanlığı olacak, esnafında yüzü gülecek. Halk Bankasını gerçekten de bir esnaf bankası yapacağız. Bunun üzerinde de ciddi ciddi çalışacağız, görecekler, herkes görecek. Esnafın nereden ne kadar ucuz kredi aldığını herkes görecek ve göstereceğiz. Ahi Evran’ın dostlarını, Ahi Evran’ın kültürünü yaşatan esnaflara selam olsun ve esnaflar bilsinler ki onların bütün sorunlarını çözmek, çiftçinin sorununu çözmek gibi benim boynumun borcu olacaktır.” Dedi.

RÜŞVETÇİYİ, YOLSUZLUK YAPANI DEVLET KADROLARIDA BARINDIRMAYACAĞIM

“Ahdim var ve söz veriyorum; bu memlekete demokrasiyi, bu memlekete adaleti getireceğim. Mafya düzenini ve mafyayla uyuşturucu baronlarıyla işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim.” İfadeleri ile konuşmasında demokrasi ve adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, “Çoluk çocuğumuzun, gencecik evlatlarımızın zehirlenmesine asla izin vermeyeceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım, söz veriyorum. Siyaset ahlaklı insanların görevi olacak. Siyaset adamına göre iş bul, adamına göre kredi aç, ihale takip et, rüşvet al, cebini doldur, zengin ol değildir. Siyaseti tümüyle kirlilikten arındıracağım. Hiçbir rüşvetçiyi, yolsuzluk yapanı devlet kadroları içinde asla ve asla barındırmayacağım. Bir daha ifade edeyim, Saray ve şürekası duysun: Rüşvet alanları, uyuşturucu baronlarıyla kol kola gezenleri, onların uçaklarına binenleri, paralarını alanlarını, devletin kadroları içinde asla yaşatmayacağım hepsinin görevine son vereceğiz.” İfadeleriyle yolsuzluk ve rüşvetle mücadele kararlılığını aktardı.

HESAP VERMEK BENİM NAMUS BORCUM OLACAKTIR

İktidar olduklarında harcanan her kuruşun hesabını vereceklerini ifade eden CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ayrıntılara yer verdi:
“Harcadığımız her kuruşun hesabını millete vereceğiz. Para benim param değil sizin paranız. Sizin paranızı harcarken size hesap vermek benim namus borcum olacaktır. Bunu yapacağız.”

VATANDAŞLARINI LONDRA’DAKİ BİR AVUÇ TEFECİYE HİZMET ETMEKTEN KURTARACAĞIZ

“Söz veriyorum; 84 milyonu Londra’daki tefecilere mahkum ettiler, vergilerin büyük bir kısmı oraya gidiyor, oraya harcanıyor ve gönderiliyor. Üreten, alın teri döken, bu memleket için çalışan herkesin hakkını, hukukunu koruyacağım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını Londra’daki bir avuç tefeciye hizmet etmekten kurtaracağız, bundan da emin olmanızı isterim.”

4 , 5, 6 YERDEN MAAŞ ALAN DÜZENİ BİTİRECEĞİM

“Umut Meydanı’ndan söz veriyorum, Mersinlilere söz veriyorum, Türkiye’ye söz veriyorum: Milyonlarca gencimiz işsizken, üniversiteyi bitiren gençlerimiz işsizken, onlar iş bulamazken, 4 yerden, 5 yerden, 6 yerden maaş alan düzeni bitireceğim, o düzeni sonlandıracağım, hakça bir düzen gelecek. KPSS sınavından 80 puan, 85 puan, 90 puan, 95 puan alıyorlar. Ama sözlüye gelince dayıları yok, torpili yok, sözlüde eleniyorlar. Bu düzeni değiştirmek Kemal kardeşinizin boynunun borcudur. Kim puan aldıysa gidecektir. O haksızlığı, hukuksuzluğu bitireceğim.”

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ BİR HAFTA İÇİNDE TEKRAR YÜRÜRLÜĞE KOYACAĞIZ

“Sevgili peygamberimiz cennet anaların ayakları altındadır der. Kadına şiddet 21.yüzyılda olur mu Allah aşkına. Her gün kadın cinayetleriyle karşılaşıyoruz. Hapse giriyor, güzel bir kravat takıyor, takım elbise, hakime saygılı, iyi hal indiriminden efendim az ceza vereceğiz. Bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum: Bu düzeni değiştireceğiz, onu da değiştireceğiz. Kim suç işlediyse öyle iyi hal, kravat, bunu bırakacağız. İstanbul Sözleşmesi’ni bir hafta içinde tekrar yürürlüğe koyacağız.”

KUTUPLAŞMADAN KAVGADAN YANA DEĞİLİZ

“Kutuplaşmadan yana değiliz, kavgadan yana değiliz, kucaklaşmadan yanayız, beraber olmaktan yanayız, birlik olmaktan yanayız. Türkiye’nin birliği, Türkiye’nin bütünlüğü, Türkiye’nin geleceği, Türkiye’nin kalkınması, Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir devlet olarak hiç kimseye karşı boyun eğmeden yürüyebilmesinin yolu beraber olmaktır, birlikte olmaktır ve Saray’dan kaçınmaktır.”

TÜRK LİRASI’NI YENİDEN HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

“Türk Lirası’nı pul yaptılar. Dolar karşısında, avro karşısında, hatta Bulgaristan’ın Levası karşısında bile yerlerde sürünen bir para oldu. Türk Lirası bu ülkenin şerefidir, bu ülkenin namusudur. Türk Lirası’nı yeniden hak ettiği yere getirmek bizim boynumuzun borcudur”

TÜRKİYE’Yİ HAK ETTİĞİ GÖRKEMLİ YERE ÇIKARACAĞIZ

Bu iktidarın görevi, yeni izledikleri politika; milleti fakirleştirmek, milleti süründürmek. Bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar, dolar baronlarına satmak istiyorlar, batının emperyal güçlerine bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Beraber yapacağız, birlikte yapacağız, dostlarımızla beraber yapacağız. Türkiye’yi hak ettiği görkemli yere çıkaracağız.”

6 AY İÇİNDE TÜRKİYE’NİN, İNSANLARIN BAŞI DİK GEZDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ

Biz “yurtta sulh, cihanda sulh” diyenleriz. Biz kendi ülkemizde de, biz dünyada da barıştan yanayız, huzurdan yanayız. İktidar olduğumuzda Suriye’yle barışacağız, Mısır’la barışacağız, İsrail’le barışacağız, Libya’yla barışacağız, bütün ülkelerle barışacağız, kavga etmeyeceğiz. Göreceksiniz o zaman Mersin’deki tırlar Ortadoğu’ya nasıl çalışıyor. Mersin’deki sanayici Ortadoğu’ya nasıl çalışıyor? Mersin’in iş insanları, Afrika’ya nasıl seferler yapıyor. Göreceksiniz Ro-Ro seferleri nasıl ve yeniden niçin açıldı? Bütün bunların hepsini yapacağız. Sanayici rahatlıkla üretim yapacak ve önünü görecek. Türkiye’yi büyütmenin yolu budur. Bütün gençlere sesleniyorum, umutsuzluğa kapılmayın, göreceksiniz Türkiye nasıl şaha kalkıyor. 6 ay içinde çarkların nasıl döndüğünü göreceksiniz. 6 ay içinde Türkiye’nin nasıl rahatladığını göreceksiniz. 6 ay içinde Türkiye’nin, bu ülkede yaşayan insanların sokaklarda nasıl başı dik gezdiğini göreceksiniz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ