logo

Milli Bayram Kutlamalarını Öğrenciler Belirleyecek

Milli Bayram Kutlamalarını Öğrenciler Belirleyecek

atasehir_bayramTUBTAK’ın kabul ettiği “Öğrencilerin gözünden milli bayram kutlamalarının genel bir değerlendirmesi” projesi Sosoyoloji dalında İstanbul Anadolu Yakası’nda birinci oldu.

Ataşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları ve TUBİTAK tarafından kabul edilen projelerin içinden Sosoyoloji dalında İstanbul Anadolu Yakası’nda birinci olan “Öğrencilerin gözünden milli bayram kutlamalarının genel bir değerlendirmesi” projenin mimarları olan genç mucitler 10.sınıf öğrencisi Elif Karaboğa ile 11.sınıf öğrencisi Alara Demir projeleri ile ilgili şu açıklamayı yaptılar:

 “Öğrenci gözüyle milli bayramlar”

“Bu araştırmada; hafızalarımızı tazelememizde önemli bir yer tutan, milli kimlik ve kültürümüzü yansıtan Ulusal Bayramlarımızın bugünkü kutlanış biçimine yönelik öğrenci görüşleri değerlendirilmek istenmiş ve öğrencilerin bayram kutlamasının nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgi ve fikirlerinin incelenmesi amaçlanmıştır.

Araştırma, orta dereceli okullardaki öğrencilerin Ulusal Bayramlara var olan ilgi ve bilgilerini ortaya çıkarıcı nitelikte olduğundan, ortaöğretim kurumlarında görev alan ya da alacak olan yöneticilere, öğretmenlere ve rehberlik uzmanlarına mevcut durumu gösteren bilgiler sağlayabilecek.

Araştırma bulguları, öğrencilerde benzer konularda çalışma yapmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, Belediye örgütü ve sosyal kültürel amaçlı alanlarda hizmet veren kuruluşlara ışık tutabilecektir.

Bu çalışmada varılan sonuçlar daha sonra benzer konulara ışık tutar nitelik oluşturabilir, fikir verebilir” diye söylediler.

Genç mucit Alara Demir; 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını kendilerinin belirleyeceği program ve etkinliklerle kutlayacaklarını söyleyerek çalışmalar hakkında özetle şunları söyledi. “ Çok mutlu oldum. Sonuçta benim projem adına da çok önemli bir gelişme. Projemin önemini kendim gerçekleştiriyorum.  Okul idaresinin izni ile törenler için bir komite kurduk. 9-10 ve 11. sınıflardan gönüllü olanlardan 28 kişi seçtik. Bu komite, törende hangi yarışmalar olsun diye görüş getirecekler. Kısaca etkinlikle ilgili önerilerini bize bildirecekler. Ayrıca bir üst komitemiz var. 4 kişiden oluşuyor. Ben, Elif Karaboğa ve iki arkadaşımızla birlikte bu görevi üstlendik. Şu an hazırlıklarımıza başladık. Programımızın bazı bölümleri netleşti. Örneğin İstiklal marşı, Saygı duruşu, protokol konuşmaları… Öğrencileri daha çok olayın içine katmak için çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Halaylar çekilecek, spor müsabakaları şu an devam ediyor. Finalini o zaman gerçekleştireceğiz. Çuval yarışı, yoğurt yeme yarışı, ip çekme yarışı gibi” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olan genç mucitlerimize İstanbulum Gazetesi ailesi olarak başarılar diler, daha nice buluşlara diyoruz.

KAYNAK: İstanbulum Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ