logo

Milli Oyuncu Fatma Kara A Milli Futbol Kariyerini Noktaladı

Milli Oyuncu Fatma Kara A Milli Futbol Kariyerini Noktaladı

13 yıldır taşıdığı ayyıldızlı formaya veda eden ve Kadın A Milli Futbol Takımı kariyerini noktalayan Milli Oyuncu Fatma Kara’ya plaketini Rüştü Reçber ve Necla Güngör Kıragası verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kadın Milli Futbol takımlarında 87 kez forma giyen rakip fileleri 23 kez havalandırarak milli takımlarımızın hanesine sayı kaydeden Fatma Kara ay yıldızlı formaya veda etti.

Kadın A Milli Futbol Takımımız ile Kosova Kadın Milli Futbol takımı arasında Antalya Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşma öncesi Milli Takıma veda eden Milli Oyuncu Fatma Kara’ya plaket töreni düzenlendi.

Fatma Kara’ya plaketini Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, Futbol Gelişim Direktörü Yardımcısı Rüştü Reçber ve Kadın A Milli Takım Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası takdim etti.

Kadın A Milli Futbol Takımı kariyerini noktalayan Milli Oyuncu Fatma Kara yaptığı açıklamada, “13 yıldır gurur ve şerefle taşıdığım ayyıldızlı formama bugün veda ediyorum. Covid döneminde yaşadığım yoğun lig temposu ve gençlerin rekabet ortamında daha pozitif gelişeceğini düşünerek milli takım kariyerimi sonlandırıyorum. Yeni gelecek oyuncuların beni aratmayacağına inancım tamdır. Milli takım kariyerim boyunca saha içinde ve saha dışında elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Şimdi sıra gençlerde ayyıldızlı bayrağı aynı gurur ve onurla taşımanızı dilerim. Kalbim her zaman sizinle A MİLLİ KADIN FUTBOL TAKIMI” ifadelerine yer verdi.

FATMA KARA KİMDİR?

1991 Almanya doğumlu olan Fatma Kara futbola da Almanya’da Başladı. Filiz lisansı Trabzonspor’san alan Kara daha sonra bir başka Karadeniz ekibi Trabzon İdmanocağı’nda forma giydi.

2014 yılında İstanbul’a transfer olan Fatma Kara renklerine bağlandığı Ataşehir Belediye Spor ekibinde 2016 yılına futbol kariyerini sürdürdü.   

2017 yılında transfer olduğu bir başka İstanbul ekibi Beşiktaş ekibi forması giyen Fatma Kara, İzlanda’ya transfer olarak yurt dışında forma giymeye başladı.

Kadın Milli Futbol takımlarında yer aldığı 13 yılda 87 kez forma giyen Fatma Kara, rakip fileleri 23 kez havalandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ