logo

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ATAŞEHİR’DE ANILDI

MİLLİ ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY ATAŞEHİR’DE ANILDI

akif_Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, ölümünün 79’uncu yıl dönümününde İstiklal Marşı’nın yazarı Milli şair Mehmet Akif Ersoy için bir anma programı düzenledi. 

İstiklal Marşı’nın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 79’uncu yıldönümünde Atatürk Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen törenle anıldı.

Törene; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Çekmeköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Saydam, okul müdürleri ve veliler katıldı.

FOTOLAR GELİYOR…

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören protokol konuşmalarıyla devam etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Hakan Bozyaka; “ Bazı şahsiyetler vardır ki onları anlatmak için saatler bile yetmiyor. Onlar eserleriyle zaten aramızdalar. Asıl amacımız onların hayatlarını kendimize örnek almaktır. Mehmet Akif Ersoy’u yaşatmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemalettin Saydam ise anma programına katılanlara teşekkür ederek, yeni neslin, Şairimizin izinde yürümesini umut ediyorum diye söyledi.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da; “ Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz. Milli ve İstiklal Marşı Şairimiz milletin baş tacı olmuştur. Milli Mücadelenin isimli kahramanlarıdır onlar. Kurtuluş Savaşının öncülüğünü yapanlarla beraber tüm gücüyle çalışmış bir şairimizdir.  Bize neler anlattığını çocuklarımıza anlatmamız, onları Akif sevgisiyle muhabbetiyle yetiştirebilmemiz gerçekten çok önemli. Bu okulumuzun da ismine layık güzel çalışmalara imza atmasını yürekten ümit ediyorum” diye konuştu.

Anma töreni; okul öğrencilerinin İstiklal Marşı ve Milli Şair Mehmet Akif’e ait şiirleri seslendirmesi, bir grup öğrenci tarafından şiir dinletisi sonrası okul içinde Mehmet Akif Ersoy’la ilgili şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ