logo

‘MİT Mensubu Haberleri’nden Yargılanan Gazetecilerin Cezasına Onama

‘MİT Mensubu Haberleri’nden Yargılanan Gazetecilerin Cezasına Onama

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, “Mit Mensubu haberleri” davasında yargılanan gazeteciler hakkındaki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı açıklandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, “Mit Mensubu haberleri” davasında yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu hakkında İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını onadı.

Mahkeme, tüm sanıklar hakkında “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama suçundan; Barış Terkoğlu ve E. E. hakkında “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen beraat kararlarını onadı.

Mahkeme, Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel’e “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezalarını da onadı.

MİT mensuplarını şehit edenlerin Libya’daki Halife Hafter’e bağlı olduğunu hatırlatan Barış Terkoğlu, Hafter’in yakın zamanda Türkiye’de ağırlanacağını hatırlatarak, “Libya’da iki tane MİT personeli şehit edildi ve bunların cenaze töreni yapıldı. Bu cenaze töreni haberinden ötürü bu arkadaşlarımız cezaevine girdi. Ben çok üzgünüm beraat ettiğim için, arkadaşlarım ceza aldıktan sonra. Çok üzgünüm. Onlar adına üzgünüm.” Dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ