logo

MİT Mensuplarının İfşa Edilmesi Davasında Karar Açıklandı

MİT Mensuplarının İfşa Edilmesi Davasında Karar Açıklandı

MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasında tutuklu yargılanan Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada 3’ü tutuklu, 3’ü tutuksuz yargılanan gazeteciler hakkında karar çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada ODATV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın 3 yıl 9 ay hapsine karar verildi.

MİT mensubu şehidinin cenaze törenine ilişkin görüntülü haberi yayınladıkları için yargılanan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, sitenin Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de bulunduğu sekiz kişi hakkında davada karar açıklandı.

“GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLERİ AÇIKLAMA” SUÇLAMASINDAN BERAAT

Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.

MİT kanununa muhalefet suçundan ODATV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç 3 yıl 9 ay, Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Ferhat Çelik ve Aydın Keser ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’e aynı suçtan 4 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

MİT mensuplarının ifşa edilmesi iddiası ile tutuklanan gazetecilerin davasında tutuklu yargılanan ODATV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın 3 yıl 9 ay hapsine karar verildi.

Aynı davada yargılanan ODATV Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun bütün suçlardan beraatine karar verildi.

MİT mensuplarının ifşa edilmesi iddiası ile görülen davada yargılanan gazeteci Murat Ağırel’in 4 yıl 8 ay 7 gün hapsine karar verildi.

MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasında tutuklu yargılanan Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada haklarında kararları açıklanan gazeteciler Barış Pehlivan, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç, cezaevinde kaldıkları süreler değerlendirilerek tahliye edildi.

Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in adli kontrol uygulamaları kaldırıldı. Erk Acarer’in dosyası ayrıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ