logo

Muhafazakar Olsak Mecliste 3 Kadın Yer Almazdı

Muhafazakar Olsak Mecliste 3 Kadın Yer Almazdı

Gündem dışı konuşmasında grubu adına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajını ileten Ak Partili Kadın Üye Neslihan Yurtdagül, “Kadının yer almadığı yaşam toplum için eksikliktir” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Neslihan Yurtdagül konuşmasında, Kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınması, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılması alanındaki düzenlemenin yürürlüğe koyulduğunu kaydetti.

Ak Parti Grubu adına gündem aldığı gündem dış sözle kürsüden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajını ileten Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, kadının toplumu oluşturan en önemli halka olduğunu vurgulayarak, “Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir” dedi.

CHP’Lİ ÜYE EZGİ KALNEDER’İN KONUŞMASINI ELEŞTİRDİ

8 Mart’ın dünyanın her yerinde toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olan kadınlarımızın sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı ve  anıldıkları 8  Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olduğunun altını çizen Ak Partili Ataşehir Belediye Meclis Üyesi ve Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, kendinden önceki konuşmacı CHP’li Kadın Meclis Üyesi Ezgi Kalender’in “Muhafazakar politikalarla, kadına yönelik şiddet daha da görünür oluyor. Aslında yıllardır uygulanan kadını eve hapsetmeye yönelik ifadesini, kadının erkekle eşit olamayacağını, kadınlar çalıştığı için erkeklerin işsiz kaldığı, hamile kadınların sokağa çıkmaları, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanlarının kürtaj olamaz, okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor gibi cümleler kuran muhafazakar politikalar kadına yönelik şiddeti kadınların sistematik katline dönüştürmeye devam ediyor”  sözlerine katılmadığını ifade etti.

MUHAFAZAKAR OLSAK MECLİS’TE 3 KADIN MECLİS ÜYESİ YER ALMAZDI

CHP’li Kadın Meclis Üyesi Ezgi Kalender’in “Muhafazakar toplumların öngördüğü poltikalar hamile kadınları kendilerini evlerine kapattı” sözünün altını çizen Ak Partili Kadın Meclis Üyesi Neslihan Yurtdagül, “Biliyorsunuz ben iki buçuk yıl önce burada meclis üyesi olarak hamile bir kardeşinizdim. Eğer muhafazakar bir toplumda olmuş olsaydık burada bulunan 37 meclis üyesinin içerisinde 3 kadın meclis üyesi olarak yer almazdık” dedi.

TÜM ÇİLEKEŞ KADINLARINI SELAMLIYORUM

“Bizlerin huzuru, güvenliğini sağlamak ve vatanı için en kıymetli varlıklarını evlatlarını şehit veren Değerli Şehit Anneleri ve kıymetli eşlerini selamlıyorum” diyen, Neslihan Yurtdagül konuşmasında, “Bu müstesna günde dişiyle tırnağıyla, emeğiyle, yeri geldiği zaman canıyla bu toprakları bizlere vatan kılan Anadolu’nun ve Trakya’nın tüm çilekeş kadınlarını selamlıyorum. Suriye’den Irak’a, Myanmar’dan Türkistan’a kadar dünyanın dört bir yanında zulüm altında, baskı altında, tehdit altında yaşayan tüm mağdur ve mazlum kadınları selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ YAŞAMA KOŞULLARI İÇİN ÇALIŞILMAKTADIR

Yurdagül, konuşmasını “İster sadece evinin, ailesinin işleriyle meşgul olsun, ister çalışarak hayatın farklı alanlarında ilave sorumluluklar üstlensin; her kadının varlığı takdiri ve saygıyı hak eder. Bugün de ta ilk başlarda yapıldığı gibi, kadınların eşitliği için, bağımsızlığı için, politik haksızlıkların ortadan kalkması için, daha iyi çalışma ve daha iyi yaşama koşulları elde edilebilmesi için çalışılmaktadır” ifadeleri ile sürdürdü.

KADININ YER ALMADIĞI SİYASET EKSİKLİKTİR

Kadınların omuz vermediği, sahip çıkmadığı bir demokrasi mücadelesinin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Neslihan Yurtdagül Ataşehir Belediye Meclisi’nde grubu adına ilettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin de tek yoludur. Kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetim anlayışı sadece kadınlar için, değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir.

DEVRİM NİTELİĞİNDE REFORMİST ADIMLAR ATILDI

Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Ak Parti döneminde kadının sosyal yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yasal düzenlemeler ve devrim niteliğinde reformist adımlar atılmıştır.

TBMM’DE KOMİSYONLAR KURULDU

kadının haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımın sonlandırıldı

Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi, erken yaşta evlilik, Eğitim Sistemimizdeki Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Yeri, Toplumsal Cinsiyet Açısından Anayasa ve Cinsiyet Eşitliğinde Medyanın Rolü konularını araştırmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde oluşturulan Komisyonlarda incelemeler yapılarak kadının yaşam standartlarının geliştirilmesi için büyük adımlar atılmış ve anne-çocuk sağlığından, ”Ana Kız Okuldayız ”,”Haydi Kızlar Okula” kampanyaları kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koyulmuştur.

CUMHURBAŞKANIMIZ’A TÜM KADINLAR ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Sözlerimi bitirirken dünyada ilk kez seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk’e, kadına verdiği değerle, her daim bizimle birlikte olan, Sayın Başbakanımıza ve kadının güçlenmesi için çalışan, verdiği destekle bizi yalnız bırakmayan, yolumuzu açan Sayın Cumhurbaşkanımız’a tüm kadınlar adına şükranlarımı sunuyorum.

Bütün kadınların eşit şartlar altında yaşayabileceği bir dünya olması temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar günümüzü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ