logo

Muharrem İnce CHP Üyeliğinden İstifa Etti

Muharrem İnce CHP Üyeliğinden İstifa Etti

“Memleket Hereketi”ni başlatan Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamanın ardından e-Devlet üzerinden CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısının ardından e-Devlet üzerinden CHP üyeliğinden istifa etti.

CHP ARTIK BİR TABELADAN İBARET

Memleket Hareketi”ni başlatan ve yeni parti kurma hazırlıklarını tamamlayan Muharrem İnce, “Bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. CHP artık bir tabeladan ibaret. Hedefimiz 50+1. Tek adam partisi değil, ortak aklında partisi olacağız.” İddialarında bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.

CHP’den istifa eden 3 milletvekilinin yeni kuracağı partiye katılacağını belirten Muharrem İnce, TBMM’de grup kuracak vekil sayısına ulaşacaklarını iddia etti.

3Y KATLANDI 4Y OLDU, YÜZSÜZLÜĞÜ DE EKLEYELİM

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, CHP yönetimine sert eleştiriler yönelterek, “Muhalefet iktidara meydan okuyamıyor. Çünkü bu iktidar muhalefetten, bu muhalefet de iktidardan çok memnun. Karpuz gibi toplumu ikiye böldüler. Erdoğan, dolarla nasıl mücadele edeceğini söylüyordu, bugün doların halini görüyoruz. Muhalefetin söyleyemediğini ben söylüyorum, Erdoğan istifa etsin. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğim dedi. Ne oldu bu 3Y katlandı. Hatta 4Y oldu, yüzsüzlüğü de ekleyelim.”

CHP, 24 HAZİRAN 2018’DE NEYSE BUGÜN DE O

CHP’nin Tabela Partisi iddialarında bulunan Muharrem İnce’ye Yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “24 Haziran 2018’de neysek bugün de oyuz. CHP, 24 Haziran 2018’de neyse bugün de odur. CHP aynı yerde…” dedi.

SÜREÇ KİMİN İŞİNE YARIYOR BUNA BAKMAK LAZIM

Muharrem İnce’nin istifasını “Malumun İlanı” olarak değerlendiren MYK üyeleri yaptıkları açıklamada, “CHP kocaman bir çınar. Bazen yaprak dökülebilir. Kamuoyu ve partililer de takdir edecektir. Cumhurbaşkanı bugün söyleyeceğini söyledi, kendisi de söyleyeceklerini söyledi. Vatandaş bunları değerlendirecektir. Bu süreç kimin işine yarıyor? Buna bakmak lazım. Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018 tarihinde de CHP aynı CHP’ydi, o zaman iyiydi de şimdi mi kötü oldu.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ