logo

Naci Görür, ‘Marmara Depreminin Hasarı 11 İlden Fazla Olur’

Naci Görür, ‘Marmara Depreminin Hasarı 11 İlden Fazla Olur’

Kadıköy Belediyesi Çevre Festivaline katılan Bilim Akademisi Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Olası Marmara Depremi hasarının 11 İlden fazla olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bilim Kurulu Üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlediği Çevre Festivali’ne katıldı.

AVRUPA YAKASINDAKİ ZEMİN, ANADOLU YAKASINA GÖRE DAHA KÖTÜ

İstanbul Kadıköy Belediyesi Çevre Festivali’nde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Beklediğimiz büyüklükte Marmara depremi olursa hasar Güneydoğu’daki 11 ilin toplamından fazla olur. Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne de etkilenir. Avrupa yakasındaki zemin, Anadolu yakasına göre daha kötü.” dedi.

DEPREM OLMUYORSA BİLİN Kİ DÜNYA ÖLMÜŞTÜR!

 Kadıköy Belediyesi’nin Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlediği Çevre Festivali kapsamında Afet ve Kentsel Dirençlilik’ başlığıyla düzenlenen söyleşide konuşan Bilim Akademisi Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin afet olmadığı, dünyanın var olma sebebi olduğunun altını çizerek; “Eğer dünyada deprem olmuyorsa bilin ki hepimizin sonu gelmiştir, dünya ölmüştür. Ölü gezegende deprem yoktur” diye konuştu.

DENİZDEN 10 KİLOMETRE İÇERİSİ DİKKATLİ OLMALI

Depremden Avrupa yakasının daha çok etkileneceğini kaydeden Prof. Dr. Naci Görür, “ Denizden itibaren ilk 10 kilometrenin içerisindeyseniz özellikle Avrupa yakasında çok dikkatli olmanız lazım. Bu mesafe Asya yakasında biraz daha daraltılabilir.” Dedi.

MARMARA DEPREMİ HASARI GÜNEYDOĞU’DA 11 İLİN TOPLAMINDAN FAZLA

Beklenilen Marmara depreminin 7.2 ile 7.6 büyüklüğünde olacağı öngörüsünü yineleyen Naci Görür,  beklenen büyüklükte bir depremin hasarının Kahramanmaraş merkezli depremlerin Güneydoğu’da 11 ilin toplamından fazla olacağının altını çizdi.

OLASI MARMARA DEPREMİNDE 200 KİLOMETRE ETKİLENİR

Olası Marmara Depreminin Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ, Edirne’yi de etkileyeceğini ifade eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bu doğrultu altındaki faylarda her nerede bir deprem olursa oranın 200 kilometre uzunluğu çapındaki her yer göreceli olarak birbirinden etkilenir. Avrupa yakasındaki zemin, Anadolu yakasına göre daha kötü. Anadolu yakası zemin olarak daha iyi, ancak kıyı bölgeleri her iki bölgede de iyi sayılmaz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ