logo

NAİM YAĞCI ‘RAMAZAN, İBADET VE KURAN AYI’

NAİM YAĞCI ‘RAMAZAN, İBADET VE KURAN AYI’

Ataşehir Halil Atamavcı ilkokulu bahçesindeki, İçerenköy Mahallesi iftarına katılan Ak Parti İlçe Başkanı Yağcı Ramazan’ın Kuran insanlığa hediye edildiği ay olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın İçerenköy Mahallesi’ndeki Halil Atamavcı İlkokulu’nda düzenlediği iftar programına katılan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, Kuran’ın insanlığa hediye edildiğini belirttiği Ramazan ayının insani ve İslami hasletlerin doruğa çıktığı; ibadet ve Kuran ayı olduğunu ifade etti.

RAMAZAN; BEREKET, DAYANIŞMA, SABIR, KARDEŞLİK AYI

Ramazan’ın bereket, bolluk, mağfiret, dayanışma, sabır, kardeşlik ayı olduğunun altını çizen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, aynı zamanda ibadet ve Kuran ayı olduğunu ifade ederek İçerenköy’de düzenlenen iftar programında yaptığı açıklamada; “Ramazan ayı Kuran’ın nazil olduğu ay. Kuran bu ayda insanlığa hediye edildi. Müslümanlığımızı, inancımızı, kardeşliğimizi yeniden hatırladığımız ay. Bu güzellikleri 11 aya yaymamız gerekir. Bu güzellikleri bizlere yaşatan Ramazan… Ramazan’ı bize hediye eden Rabbim… Rabbime şükürler olsun ki, böyle bir ayı yaşıyoruz. Nefsimizi terbiye ediyoruz. Bazı ihtiyaçlarımıza gem vuruyoruz. Yemek yemiyoruz, kötü söz söylemiyoruz, daha çok yardım ediyoruz Allah rızası için” dedi.

RAMAZAN FARKINDALIK AYI

Ramazan ayını farkındalık ayı olarak niteleyen Av. M.Naim Yağcı, Ramazan ayında üst seviyeye çıkan bu duyguların diğer aylara da taşınmasını dileyerek; “Bu dönemde had safhaya çıkan insani ve İslami hasletlerimizin bir aya toplanmış, bu ayda doruğa çıkan duyguların diğer aylarda da aynı düzeyde olması lazım.  Ramazan; insanın insanlığını hatırladığı, kardeşliğini hatırladığı, paylaşmayı, yardımı, sadakayı hatırladığı fakir fukarayı gözetmeyi, yetimin yanında olmayı hatırladığı aydır. Bu manada farkındalık oluşacak bir aydır Ramazan. Bu aya bizleri ulaştıran rabbime şükrediyorum” şeklinde ifade etti Ramazan ayı ile ilgili duygularını.

2 BİN İLE 3BİN 500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI

Büyükşehir’in desteği ile bütün mahallelerde 2 bin ile 3 bin 500 kişilik sokak iftarı sofraları kurduklarının altını çizen Naim Yağcı, “İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteği ile bütün mahallelerimizde sokak iftarlarımız oluyor. En az 2 bin olmak üzere, 3 bin 3 bin 500 kişilik katılımlarla gerçekleşiyor sokak iftarlarımız. Sofralarımızı bütün Ataşehirli hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Bu imaknı bizlere sağlayan Büyükşehir Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

RAMAZAN, KADİR GECESİ VE BAYRAM TEBRİKİ

Ataşehir Ak Parti İlçe Başkanı Naim Yağcı sözlerini, “Ataşehir’li hemşerilerimiz başta olmak üzere, bütün insanlarımızın Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Kadir Gecemizi tebrik ediyorum, Rabbim bizleri bayrama ulaştırsın. Bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbim birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” şeklinde ifade ettiği, tebrik ve temennileri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ