logo

Nâzım Hikmet Ataşehir Belediyesi’nin Etkinliğinde Anıldı

Nâzım Hikmet Ataşehir Belediyesi’nin Etkinliğinde Anıldı

Uluslararası üne sahip şairimiz Nâzım Hikmet, ölümünün 57. yıldönümünde tüm yurtta, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi, coronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sanal ortamda gerçekleştirilen anma etkinliklerinden İstanbul’daki program, Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yayınlandı.

Ataşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından sanal ortamda düzenlediği ve saat 21.00’de yayınlanan etkinlikte Nâzım Hikmet ile 1960’da Moskova’da 15 gün süreyle birlikte olan duayen gazeteci-yazar Orhan Karaveli anılarını aktardı.

Karaveli’nin 8 dakikalık konuşmasının ancak 3 dakikası yayımlanabildiği için, Nâzım’ın mezarının Türkiye’ye getirilmesi isteği doğrultusundaki mesajları yayın dışındaki zamanda paylaşıldığı için seyircilere ulaşmadı.

Nâzım’ın 50. ölüm yıldönümü nedeniyle dostlarına, arkadaşlarına ve sevenlerine mektuplar yazdırarak mezarı başında yapılan törene götüren ve ardından bu mektupları “Nâzım Sen Gittin Gideli” adı altında kitaplaştıran Alâettin Bahçekapılı duygu ve düşüncelerini paylaşırken,  Nâzım’ın hapishane arkadaşı Orhan Kemal’i oğlu Işık Öğütçü de programda babasının ilk kez açıklanan Nâzım’la ilgili şiirini okudu.

Akademisyen Yalçın Armağan ve ünlü yazar Öner Yağcı da Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı 22 dakikalık anma programında Nazım Hikmet ile ilgili duygu, düşünce ve görüşlerini aktardı.

Kaynak: Alâettin Bahçekapılı/habercigazete

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ