logo

NİHAN BAYKAL EROL ‘UMUT VAR BİZ VARIZ’

NİHAN BAYKAL EROL ‘UMUT VAR BİZ VARIZ’

Nihan Baykal Erol başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik çıkışında Ataşehir CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol ve üye kadınlar tarafından kadına ve çocuğa şiddet ile taciz ve tecavüze dikkat çekildiği basın açıklaması yapıldı.

MEDYATİK DEĞİLSE HABER OLMUYOR

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’ın da katılarak desek verdiği Mustafa Saffet Kültür Merkezi önündeki basın açıklamasında kadınların ve çocukların çeşitli şiddet ve tacizlere maruz kaldığına dikkat çeken Ataşehir CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol, medyatik değilse basında yer almaadığını habere konu bile olmadığını kaydederek; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, dünya üzerinde yaşayan tüm kadın ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları her türlü şiddet ve cinsel istismarı hatırlatma günüdür. Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik ve fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedirler. Eğer medyatik bir özelliği yok ise ne basında ne de bültenlerde yer almamaktadırlar” dedi.

“ÖRGÜTLÜ KADIN, EN BÜYÜK TEHLİKE ONLAR İÇİN”

Ataşehir CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Baykal Erol, “Ülkenin gündemi o kadar ağır ki! Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye.. Aslında niyetleri de yok! Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. Kadın, üstelik örgütlü kadın, en büyük tehlike onlar için” diye devam etti.

“KADIN HAREKETİ MÜHÜRLENEMEZ!”

Nihan Baykal Erol, “Bilmiyorlar ki! Kadın hareketi mühürlenemez!” ifadeleriyle sürdürdüğü açıklamasında şunları kaydetti:

GERİCİ VE CİNSİYETÇİ YAŞAM TARZINI REDDEDİYORUZ

“Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, topluma ve bizlere dayatılmak istenen gerici ve cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz.”

ŞİDDETE, AYRIMCILIĞA KARŞI SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

“Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri sokaklarımıza sahip çıkıyoruz. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

“UMUT VAR BİZ VARIZ”

“Biz CHP’li kadınlar olarak, eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyenlere karşı mücadelemizi devam ettireceğiz. Kadına yönelik vermiş olduğumuz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek “UMUT VAR BİZ VARIZ” diyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ