logo

Okullardaki ‘Kızılay Kulübü’ İle Acil Durumda Yardımlaşma Artacak

Okullardaki ‘Kızılay Kulübü’ İle Acil Durumda Yardımlaşma Artacak

“Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi” okullarda Kızılay Kolu faaliyetlerini arttırmak amacıyla sorumlu öğretmenlerle Kızılay Kulübü gündemli toplantı düzenledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Afet, acil durum karşısında insanların doğru bilgi ve beceriyle gereken ilk yardımı yapabilme becerisi ile dayanışma kültürünü güçlendirme amacı ile okullarda faaliyet gösteren “Kızılay Kulübü” bu amaçla Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi‘nin katkılarıyla öğrenciler ve velilere yönelik eğitim ve seminerler düzenliyor.

OKULLARDA KIZILAY KULÜBÜ ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRİLDİ

Türk Kızlayı Ataşehir Şubesi tarafından düzenlenen toplantıda Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile ve Kızılay işbirliğiyle okullarda yapılacak Kızılay Kulübü çalışmaları değerlendirildi.

Ataşehir’deki okulları temsilen idareci ve öğretmenlerin katıldığı toplantı Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nazım Yurdagül, Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir Kızılay Şube başkan yardımcısı İsmail Dağ’ın arasında olduğu yöneticilerin katımlı ile gerçekleşti.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜNE KUTLAMA

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, açılışta yaptığı kısa konuşmada, Kızılay’ın çalışmalarıyla ilgili bilgilendirdiği eğitimcilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

“KIZILAY NEDİR, KIZILAY NE YAPAR?” BİLİNMESİ LAZIM!

Toplantıyı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde düzenlediklerini kaydeden Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, okullardaki “Kızılay Kulübü”nün öğrencileri “Kızılaycılık” konusunda bilinçlendirmedeki önemine işaret ederek; “Mustafa kemal Atatürk’ün 1935’te kurduğu Türk Kızılayı’nın Ataşehir şubesi olarak amaçlarımız doğrultusunda faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Şube başkanı olarak emanetçiyim. Bu emaneti daha sonra gençlere, diğer arkadaşlarıma bırakacağım. Ancak Kızılay nedir, Kızılay ne yapar? Bunların bilinmesi lazım…  Bilinmesi için de bilgilendirilmelerin yapılması lazım.” Dedi.

ELAZIĞ DEPREMİYLE BAŞLADIK, PANDEMİYLE, YANGINLA, 6 ŞUBAT DEPREMİYLE DEVAM ETTİK

Ben beş senedir şube başkanı olarak görev yaptığının altını çizen Talha Keleş,  “Elazığ depremiyle başladık, pandemiyle devam ettik. Manavgat yangınlarında çalışmalarımıza devam ettik. 6 Şubat depreminde 3 – 4 aydan uzun bir süre deprem bölgesinde faaliyetlerimizi sürdürdük. Türkiye’de 600 şubesi olan Kızılay’ın tek geliri olmayan şubesiyiz. Yardım faaliyetlerimizi gönüllerimizle yürütülen çalışmalar ve bağışçılarımızla sürdürüyoruz.” Diye konuştu.

BU COĞRAFYA BİZLERE MÜKÂFAT, YA DA EZİYET OLARAK VERİLDİ

Bulunduğumuz coğrafyanın özel bir coğrafya olduğuna işaret eden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım, yaşadığımız coğrafya her türlü olumsuzluğa ve güzelliğe açık olduğunun altını çizerek;  “Ya bu coğrafya bizlere mükâfat olarak verildi ya da eziyet olarak. Aklımızı kullanırsak bize bir mükâfat; kullanmazsak her türlü acıyı yaşamak zorunda kalıyoruz. Gerek deprem, gerek yangın, gerek sel bakımında yaşanması çok zor olan bir coğrafya. Bizde her türlü iklim şartları var. Bu bakımdan her türlü ürün yetişebiliyor. Her türlü manzarayı, güzelliği yaşayabiliyoruz. Ancak zaman içinde bu coğrafyamızda üzüldüğümüz olaylarda gerçekleşiyor.  Böyle durumlarda Kızılay gibi kurumlarımız yardıma koşuyor.  Kurumları insanlar oluşturur, insanlar kurumları. Bu konuda sizlere de büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızın bu konuda yetiştirilmesi, bilinçlendirilmesi çok önemli.” Dedi.

Toplantının son ölümünde deprem ve orman yangınlarına müdahale eden Kızılay gönüllülerinin yaşadıkları ile afet bölgesindeki vatandaşlarla birlikte yürütülen yardım, destek ve toplumsal dayanışma örnekler paylaşıldı.   

YARDIMLAŞMANIN ÖNEMİNİ ANLAMAK VE ANLATMAK

Kızılay Kulübü’nün amacı;
“Öğrenciler arasında Kızılaycılığın benim sevmesini sağlamak. Kızılay faaliyetlerine katılımı özendirmek ve desteklemek; veren ile el ele alan el arasındaki köprü olmak, bireysel ve toplumsal farkındalığın sağlanması ve artması yönünde okullarla birlikte hareket ederek ortaklaşa çalışmalar yapmak. Projeler üretmek ve uygulamak. Gönüllü öğrencilerin katılımı ile projeler, etkinlikler üretmek ve geliştirmek. Kan bağışı, kök hücre hakkında bilgi sahibi olmak ve çevremizi bilinçlendirmek. Sağlıklı yaşamının önemini anlamak ve anlatmak… Yardımlaşmanın önemini anlamak ve anlatmak. Doğal afetlerle mücadele etme konusunda farkındalık oluşturmak.” olarak özetleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ