logo

ÖMER İLGÜN ‘TEMELDE SAYGI SEVGİ VE HOŞGÖRÜ OLACAK’

ÖMER İLGÜN ‘TEMELDE SAYGI SEVGİ VE HOŞGÖRÜ OLACAK’

Bir süredir yürütülen kuruluş çalışması tamamlanan Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer İlgün ve Mütevelli Heyeti basınla bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Erzurumluya yakışır şekilde; hangi siyasi görüşten olursa olsun insan olarak bir birimizi seveceğiz, sayacağız” şeklindeki ifadesi ile  herkesin görüş ve düşüncelerine saygılı davranacaklarını, her görüşten hemşerilerini vakıfta görmek istediklerini kaydeden Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer İlgün, vakıf yönetimi olarak hemşerilerinden de aynı hassasiyeti beklediklerini dile getirdi.

VAKFI’NIN TEMELİNDE SAYGI, SEVGİ VE HOŞGÖRÜ OLACAK

Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın temelinde saygı, sevgi ve hoşgörü olacağına işaret eden Vakıf Başkanı Ömer İlgün, bütün siyasi düşünceleri bir arada barındıran, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan, ekip çalışmasına önem veren bir vakıf olacaklarının altını çizerek “Siyaseti Vakıf dışında tutacağız. Herkese kapımız açık olacak. Hiç kimseye ön yargı ile bakmayacağız. Ülkemizi, toplumumuzu bölen ve bölücülük yapan, vatanına milletine ihanet edenlerle hiçbir zaman işimiz olmayacak” diye konuştu.

ERZURUM, DADAŞ BİLİNCİ İLE TOPLUM YARARINA PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

Yapacakları etkinlikler ve çalışmalarla toplumun acısına, sevincine ortak olacaklarını kaydeden Başkan İlgün, Ataşehir’deki diğer STK’larla içe içe, kardeşçe bir araya gelip Erzurum bilinci ve Dadaş bilinci ile toplum yararına projeler geliştireceklerini, her yıl düzenleyecekleri ve geleneksel hale getirecekleri programları ve projeleri olacağını vurguladı.

BEN DEĞİL, BİZ ANLAYIŞI OLACAK

“Mütevelli heyetimizle, yönetim kurulumuzla ve yakın bir zaman içinde gençlik ve kadın kollarımızı da disiplinli bir şekilde kardeşçe hizmet etmeye en kısa süre içinde başlayacağız.”diye konuşmasını sürdüren Vakıf Başkanı Ömer İlgün, “Bu Vakıf’ta sadece Erzurumlular değil ülkemizin hangi coğrafyasında olursa olsun, kendi kültürel değerlerine sahip çıkan, vatanını milletini seven, gelenek ve göreneklerine sahip çıkan bütün kardeşlerimize kapımız açık olacak. Yönetimimizde ben değil, biz anlayışı olacak. Ortak akılla hareket ederek, en iyi en güzeli nasıl yapabiliriz düşüncesinde olacağız.”dedi.

VAKIF İŞİNE MUHABBETLE BAŞLADIK

Yola çıkarken günlük veya mevsimlik olarak çıkmadıklarının altını çizen, ayakları üzerinde duran bir vakıf olacaklarını vurgulayan Ömer İlgün, vakfı hiçbir yerden katkı almadan, tamamıyla kendi imkânlarıyla bu hale getirdiklerini kaydederek; “ Bu işler gönül ve yürek işidir. İmkanlarımız el verdiği sürece bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız. Gittiğimiz yol dikenli değilse, engebeli değilse bilin ki bu yol sizleri asla başarıya götürmez. Bizler Vakıf işine muhabbetle başladık. Bu işte başarılı olmak için bir babanın bir annenin evladına yaklaşımı ne ise bizde bu anlayışla çalışacağız. Kısmet olursa, samimi duygularımızla bütün kardeşlerimizi bir araya getirerek; ortak aklın bir ürünü olarak, burada iyi bir ekip çalışması yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

ATAŞEHİRİMİZE VE ERZURUMLULARA HAYIRLI OLSUN

“Kurduğumuz bu Vakfımızın öncelikle vatanımıza, milletimize, Ataşehirimize ve Erzurumlulara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”diye konuşan Ataşehir Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ömer İlgün, itvhaber.com’u temsilen Recep Kenan’ın da aralarında olduğu basın mensuplarına yaptığı açıklamaları şöyle sürdürdü:

HER GÖRÜŞTEN HEMŞERİLERİMİZİ VAKFA ÇAĞIRIYORUZ, SİYASETE BULAŞMAYACAĞIZ

Büyük bir oluşumla yola çıktık. Haliyle, bizler farklı düşünmeye, daha fazla sorumluluk almaya mecbur kıldık. Şu ana kadar vakfımızda işadamı, bürokrasiden ve uzmanlık alanlarında kendilerini ispatlamış faydalı olacak çok değerli kardeşlerimiz var. Her görüşten hemşerilerimizi vakıf çatısı altında birleşmeye çağırıyoruz. Vakıf olarak özellikle belirtmek istiyorum siyasete bulaşmayacağız. Herkesi vakfımıza bekliyoruz.

ATAŞEHİR’DE VAR OLDUĞUMUZU GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR

Erzurum çok şanlı bir tarihe sahip… Bunları anlatmak, bizden sonraki kuşaklara aktarabilmek hedeflerimizden biridir. Ataşehir’de 15 bine yakın nüfusu olan bir ilin mensuplarıyız. Ataşehir’de var olduğumuzu bir araya gelerek göstermemiz gerekiyor. Sabırla ve hoş bir seda bırakmak için yola çıktık.

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR’DE ERZURUMLULARA AİT BİR KÜLTÜR MERKEZİ

Birçok ilke imza atacağımızı sizlerde göreceksiniz. STK olarak birçok faaliyet yapabilirsiniz ama bundan önemlisi kendi yerinizin olmasıdır. İlk hedefimiz Ataşehir’de Erzurumlulara ait bir kültür merkezi yapmak. Bu konuda samimi olduğumuzu gösterdik. Bu iş yürek işi, fazla zengin olmaya da gerek yok. Arkadaşlarla birleşerek vakfımıza ait bir dubleks villa aldık. İleride bu yeri satıp üzerine de bir şeyler ekleyip yine burada, Ferhatpaşa Mahallesi’nde yer alıp kendi binamızı, kendi kültür merkezimizi yapmayı düşünüyoruz. Hedeflerimizden biri de bu.

BURS, VAKIF OLARAK BİZİM OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN

Atalarımızın da dediği gibi, “insan odur ki dünyada bırakır eser, eser olmayanın yerinde yeller eser” bizde kültür merkezi yaparak aklın, bilimin ışığında hem kendimizi geliştireceğiz, hem de toplumun gelişmesine katkıda bulunacağız. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk etapta ilçemizde bulunan hemşerilerimize burs vermeye başlayacağız. Bu konuda altyapı çalışmalarını tamamladık. Burs, kurumsal bir vakıf olarak bizim olmazsa olmazlarımızdan.

BİRBİRİMİZİ SEVECEĞİZ, SAYACAĞIZ

Anadolu Kültüründe saygı ve sevginin olmadığı yerde huzur olmaz, bereket olmaz. Onun için vakfımıza gelen insanların bir takım özelliklere sahip olması lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun insan olarak bir birimizi seveceğiz, sayacağız. Birde buranın bir kuralı olacak. Herkes Erzurumluya yakışır bir şekilde bu kapıdan girecek ve çıkacak. Eğer aksi bir durum olursa bu Vakfın başkanı, yönetimi gereğini yapar. Biz nasıl ki herkesin görüş ve düşüncelerine saygılı davranıyorsak, onlarda bizim yönetimimize buradaki arkadaşlarımıza aynı hassasiyeti gösterecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ