logo

Özata ‘5 Binlikteki Plan Notu Binliğe İşlenmek Zorunda’

Özata ‘5 Binlikteki Plan Notu Binliğe İşlenmek Zorunda’

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata’yı ziyaret eden, Yenisahra Derneği Yönetimi Mecliste görüşülecek Yenisahra 1/1000 RUİP ile ilgili desteğini istediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Büyükşehir Belediyesi’nin izni olmadıkça Ataşehir Belediyesi’nin plana nokta koyamayacağını ifade eden Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, 1/5000’lik planda yer alan plan notlarının 1/1000 ölçe Uygulama İmar Planına işlenmek zorunda olunduğunu, bunun da planda çelişki varmış gibi bir sonuç doğurduğunu kaydetti.

İsa Kırım başkanlığındaki Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata’yı ziyaret ederek, Ocak ayında gündeme gelen ve Şubat ayı toplantılarının son oturumunda oylanması beklenen Yenisahra ve Çevresi 1/1000 Ölçe Revize Uygulama İmar Planının Meclisten oy birliğiyle geçmesi doğrultusunda desteğini istediler.

MECLİS BAŞKANI ÖZATA’DAN OY BİRLİĞİ İÇİN DESTEK

Yenisahra ve Çevresi 1/1000 Ölçe Revize Uygulama İmar Planının gecikmesinin vatandaşın tahammül sınırlarını zorladığını kaydeden Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım, geçte olsa meclise gelen planların Ak Parti grubu tarafından 1/5000’lik planla uyumsuzluklar olduğu iddialarının altını çizerek, Oturuma başkanlık edecek Sadi Özata’dan vatandaşların bilgilendirilmesini ve planın oy birliği sağlanarak, uzlaşı ile meclisten geçmesi kapsamında desteğini istedi.

5 BİNLİKTEKİ NOTU BİNLİK PLANA İŞLEMEK ZORUNDASIN

1/5 binlik planlarla Ataşehir Belediyesi’nin Yenisahra ve Çevresi 1/1000 Ölçek Revize Uygulama İmar Planının arasındaki Ak Parti Komisyon üyelerinin iddia ettiği uyumsuzluk arasında vatandaşların haklı olduğu uyumsuzlukların da olduğuna dikkat çeken Ataşehir Belediyesi Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, uyumsuzluğun kaynağı olan plan notlarının Büyükşehir tarafından plana işlenmiş olması gerektiğinin altını çizerek, “Planda vatandaşın haklı olduğu uyumsuzluklar var. Plan notunda bazı ruhsatlı yapılar, binalar muhafaza edilecek deniliyor. Bu notu plana işlemek zorundasın. Bunu biz 1/1000 Uygulama Planında yaptığımız zaman arkadaşlar itiraz ediyorlar. Plan notunda var diyorlar. Halbuki bunu plana işlemezsen sonradan çelişkiler doğacak. Plana işlemezsen ben müstakil yapacağım der. Mevcut korunacak yapılı yerleri planda belirterek muhafaza ettiğin zaman sıkıntı ortadan kalkıyor. Geçen ay meclise gelmemesinin, Şubat ayına kalmasının sebebi buydu” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ETMEDİKÇE PLANA NOKTA KOYMAYIZ

Yenisahra ve Çevresi 1/1000 Ölçe Revize Uygulama İmar Planında yapılan tüm değişikliklerin Büyükşehir Planlama Müdürlüğü ile görüşülerek, görüşleri alınarak yapıldığını kaydeden Sadi Özata, Büyükşehir’in Ataşehir’e zulüm ettiğini iddia ederek, “Yapılan itirazların yüzde 97’si giderildi. Çok cüzi birkaç şey kaldı. Onu da sanırım İmar Komisyonu kendi arasında toplanarak bunu da çözer. Temennimiz oybirliğiyle çıkmasıdır.  Hakkaniyet olarak olayı değerlendirdiğimde gerçekten Büyükşehir Ataşehir’e zülüm ediyor. Buna Allah şahit.  Bunu bir kardeşiniz olarak tarafsız baktığımda gördüğümü söylüyorum.  Büyükşehir ittifakla gönderiyor bir bakıyorsunuz bu seferde buradakiler itiraz ediyor.  Buradaki birkaç arkadaşın etkisiyle veya burada alınan kararın birkaç arkadaşın Büyükşehir’e giderek, -bunu böyle yapmayın biz bunun böyle olmasını istemiyoruz- dediklerinin kanaati hâsıl oluyor bizlerde.  Büyükşehir kabul etmediği müddetçe plana bir nokta koymamız da mümkün değil” diye konuştu.

GRUBUMUZ EVET DİYECEK. AK PARTİ GRUBU DA EVET DERSE, İTTİFAKLA BÜYÜKŞEHİR’E

Yenisahra ve kısmen Barbaros mahallelerini kapsayan Yenisahra Mahallesi ve Çevresi 1/1000 Ölçek Revize Uygulama İmar Planı(RUİP)nın oldukça geciktiğini, bu durumdan mağdur olan bölgedeki vatandaşların huzursuzluklarını yakından gördüğünü vurgulayan Sadi Özata, başkanlığında gerçekleştirilecek Şubat ayı son oturumunda Mecliste görüşülecek planla ilgili “İnşallah İmar Komisyonun da her şey haledilmiştir. Bizde bir sıkıntı yok.  Grubumuz evet diyecek. Ak Parti grubu da evet derse, ittifakla Büyükşehir’e gönderirsek inanıyorum ki oradan da bir sıkıntı çıkmadan kısa sürede onaylanır ve gönderilir.  Büyük ihtimalle de Haziran ayında ruhsatlar verilmeye başlar” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ