logo

Özgür Aydın’dan Ataşehir MSKM’de Piyano Resitali

Özgür Aydın’dan Ataşehir MSKM’de Piyano Resitali

Ataşehir Belediyesi 2. Uluslararası Klasik Müzik Festivali kapsamında Özgür Aydın ‘Piyano Resitali’ ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sahne aldı.

250 kişinin izlediği konser sonunda Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal, Özgür Aydın’a Ataşehir Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış 3 boyutlu Ataşehir kitabını armağan etti.

Aydın, konser sonrası fuayede müzikseverler için CD’lerini imzaladı.

KONSER PROGRAMI:

  1. S. Bach: Partita no.1, Si bemol majör, BWV 825
  2. V. Beethoven: Piyano Sonatı “Appasionata” Fa minör Op. 57
  3. Debussy: Clair de Lune (Ay Işığı)
  4. Chopin: 3 Vals
  5. Chopin: İki numaralı Scherzo, Si bemol minör, Op. 31

ÖZGÜR AYDIN KİMDİR?

1972 yılında Amerika’nın Colorado eyaletinde doğan Aydın, piyano eğitimine An­kara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Semra Kartal ile başladı. Ardından British Council bursiyeri olarak Londra Kraliyet Müzik Koleji’nde İngiliz piyanist Peter Katin’den ders aldı. Daha sonra Alman Devlet Bursu DAAD’yi kazanarak Han­nover’de Prof. Kammerling’in “Konser Solistliği” öğrencisi oldu. Andras Schiff, Tatiana Nikoleva, Anatol Ugorski, Leon Fleischer ve Dmitri Bashkirov gibi büyük müzisyenlerle de çalıştı.

Müzik dünyasının en önemli yarışmalarından biri sayılan ARD Münih Uluslararası Piyano Yarışması’nı kazanarak yurt dışına açılan Türk piyanist Özgür Aydın, gü­nümüzün önde gelen genç piyanistlerinden biri olarak kabul ediliyor.

1997 yılında Münih Herkulessaal’de Bavyera Senfoni Orkestrası ile Brahms’ın 1. Piyano Konçertosu’nu seslendiren Aydın, bu önemli konserden sonra birçok Al­man Senfoni Orkestrası ile konserler verdi. BBC Concert Orchestra London, Ca­nada Calgary Philharmonic, Simon Bolivar Youth Orchestra of Venezuela, Slovak State Philharmonic’in yanı sıra, Türkiye’deki bütün senfoni orkestraları ile sahne aldı.

Edinburg, Ravinia, Rheingau, Salzburg, İstanbul, Schleswig-Holstein gibi önemli uluslararası müzik festivallerine davet edilen Aydın, Wigmore Hall (Londra), Her­kulessaal ve Gasteig (Münih), Musikhalle (Hamburg), Suntory Hall (Tokyo), Car­negie Hall (New York), Boston Symphony Hall (Boston), Severance Hall (Cleve­land), Kennedy Center (Washington) gibi prestijli müzik merkezlerinde konserler veriyor.

Aydın, 2009’dan beri dünyaca ünlü kemancı Midori ile çalıyor. Ayrıca viyolacı Nao­ko Shimizu ve Berlin Filarmoni üyeleri ile de oda müziği yapıyor.

Ödül kazandığı yarışmalar arasında; ARD’den başka, Atina’da Maria Callas Grand Prix (2002), Kanada’da Esther Honens Calgary International Competition (2000), Amerika’da Cleveland International Piano Competition (2001) ve Japonya’nın Nippon Music Award’ı bulunuyor.

Özgür Aydın’ın solo piyano CD’leri Videal/Berlin, Yapı Kredi, Genuin/Leipzig ve Me­ister Music/Japonya firmaları tarafından yayınlandı. 2013’te kemancı Midori ile birlikte Onyx Classics firması için Bloch, Janacek ve Shostakovic’in sonatların­dan oluşan bir CD çıkarttı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ