logo

Pandemide Önemi Artan İstanbul’un Su Kaynakları Alarm Veriyor

Pandemide Önemi Artan İstanbul’un Su Kaynakları Alarm Veriyor

Yağışsız, kurak bir yılda Kasım ayında yağmurların mevsim normallerine göre yüzde 45 oranında az yağış alan İstanbul’da pandemi ile önemi daha da artan su kaynakları alarm veriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Pandemi koşullarında daha zorunlu hale gelen ana temizlik unsuru İstanbul’un su kaynakları barajlar, yaşanan kuraklığa bağlı olarak alarm verirken uzmanlar tasarrufun önemine işaret ediyor.

Yağışsız, kurak bir yıl geçirildiği, Kasım ayında yağmurların mevsim normallerine göre %45 oranında az olduğunu vurgulayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Suyumuzu israf etmeden, tasarruflu kullanmak zorundayız.” Dedi.

Basit önlemlerin verimli sonuç vereceğine işaret eden İmamoğlu, tasarrufun gerekliliğini ve kaynaklardaki azalma bilgilerinin paylaşılmasını istedi.

SUYUMUZU İSRAF ETMEDEN, TASARRUFLU KULLANMAK ZORUNDAYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, su tasarrufu ile ilgili yaptığı paylaşımında, “Yağışsız, kurak bir yıl geçirdik. Kasım ayında yağmurlar mevsim normallerine göre %45 oranında az oldu. Suyumuzu israf etmeden, tasarruflu kullanmak zorundayız. Bazı basit önlemleri almanız çok verimli sonuçlar doğuracaktır. Lütfen bu bilgileri yayalım.” İfadelerine yer verdi.

İSKİ SU KAYNAKLARIMIZIN DOLULUK ORANI: %24,04

İski tarafından verilen günlük bilgide, 2 Aralık 2020 tarihinde İstanbul’a verilen su miktarı: 2 milyon 767 bin metreküp olarak açıklanırken, “3 Aralık 2020 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %24,04” denildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ