logo

Prof. Dr. Naci Görür, ‘Marmara’daki Sistem Gerilim Biriktiriyor’

Prof. Dr. Naci Görür, ‘Marmara’daki Sistem Gerilim Biriktiriyor’

Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydana gelen ve İstanbul ile çevre illerde de hissedilen depremi değerlendiren Naci Görür, “Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bilim Akademisi üyesi, jeolog, deprem bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi açıklarındaÇınarcık Çukurunda meydana gelen ve İstanbul ile çevre illerde de hissedilen depremi değerlendirdi.

Pazar gecesi Saat 23,53’te Marmara Denizi açıklarında Çınarcık Çukurluğunda 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul’un da aralarında olduğu çevre illerde de hissedilerek endişeye yol açtı. Öte yandan Marmara’da kaydedilen 4.1 büyüklükteki deprem, bölge için büyük tehlike potansiyeli olan olası “İstanbul Depremi”ni gündeme getirdi.

Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydana gelen ve İstanbul ile çevre illerde de hissedilen depremi değerlendiren Akademisi üyesi, jeolog, deprem bilimci ve akademisyen Prof. Dr. Naci Görür, değerlendirmesinde, “Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ