logo

Ramazan Bayramında Hangi Köprü ve Otoyollar Ücretsiz

Ramazan Bayramında Hangi  Köprü ve Otoyollar Ücretsiz

Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bayramda KGM işletmeleri ücretsiz.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Kararı ile Ramazan Bayramı‘nda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA DEVLET KÖPRÜ VE YOLARI ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Kararına göre, yap-işlet-devret projeleri hariç, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe saat 00.00’dan 24 Nisan pazartesi 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA İSTANBUL, ANKARA, İZMİR’DE TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Cumhurbaşkanı Kararında Ramazan Bayramı’nda İstanbul, Ankara ve İzmir’de şehir içi toplu taşıma da bayramda ücretsiz olacağı yer aldı.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLLERİNDE YİD PROJELERİNDE ÜCRETLİ

Karara göre, Ramazan Bayramı süresinde devlet tarafından yapılmayan Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olmayan yap-işlet-devret (YİD) projeleri bu uygulama kapsamında bırakıldı. Ramazan Bayramı tatillerinde YİD projelerinde ücret uygulaması devam edecek.

Resmi Gazete’de Yer Alan Bayram Tatili Karar:

Ramazan Bayramı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla;
a) 20 Nisan 2023 Perşembe günü saat 00:00’dan (Çarşamba gününü Perşembe gününe bağlayan Gece) başlayarak 24 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 07:00’ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolaro Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsündan yararlananlar,

b) 21 Nisan 2023 Cuma günü saat 00:00’dan (Perşembe gününü Cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 23 Nisan 2023 Pazar günü saat 24:00’e kadar Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Başkentray ve İzban seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden yararlananlar, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı kanunun 1. fırkası hükmünden muaf olacaklar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ