logo

Rasim Öztekin Beyoğlu’nda Ses Tiyatrosu’ndan Uğurlandı

Rasim Öztekin Beyoğlu’nda Ses Tiyatrosu’ndan Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastaneden iki gün önce hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin’in Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen cenaze törenine uğurlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, tedavi gördüğü hastaneden iki gün önce hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin’in cenaze törenine katıldı.

Rasim Öztekin’in 26 yıl boyunca sahne aldığı Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen tören, pandemi kurallar çerçevesinde sadece davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Öztekin’in kızı Pelin Öztekin’in taziyeleri kabul ettiği törene, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beyoğlu İlçe Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız; meslektaşları Zeliha Berksoy, Şoray Uzun, Şevket Çoruh, Derya Şensoy başta olmak üzere çok sayıda sinema ve tiyatro oyuncuları katıldı.

“KAVUKLU” GELENEĞİNİ YANSITAN MEKANI İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada, “Sevgili Rasim Öztekin’i son yolculuğuna sevgiyle, minnetle, saygıyla ve de tebessümle uğurladık. Son görüşmemizde kendisine söz verdiğimiz geleneksel tiyatromuzu ve “kavuklu” geleneğini yansıtan bir mekanı da İstanbul’a hızla kazandıracağız.” dedi.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI’NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Rasim Öztekin’in cenazesi Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törenden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü. Rasim Öztekin’in cenazesi burada kılınan namazın ardından, dualar eşliğinde toprağa verildi.

Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki cenaze namazına Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Başkan Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da aralarında olduğu çok sayıda siyasetçi, sanatçı ve vatandaş katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ