logo

ROTARY Mezuniyetinde Nöbet Devredip Kütüğe Plaket Çaktılar

ROTARY Mezuniyetinde Nöbet Devredip Kütüğe Plaket Çaktılar

Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü, 2018-2019 yılında mezun olan öğrenciler için düzenlediği törende mezun olan öğrencilerin sevinç nidaları ile kepler havaya uçtu.

Mezuniyet Töreninde Kepler Havada Uçtu

Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün okulun bahçesinde düzenlediği mezuniyet törenin de idarecisinden öğretmenine, öğrencisinde velisine herkes mutlu ve neşeliydi.

Öğrenciler mezuniyetin mutluluğunu yaşarken ayrılığında verdiği bir hüzün vardı ama herkes mezuniyetin tadını yaşamaya çalışıyordu.

Tören, sınıf öğretmenlerinin eşliğinde öğrencilerin tören alanına yerleşmesiyle başladı.

“BİZLER ATAŞEHİR’İN EN MUTLU OKULU OLARAK YOLA ÇIKTIK”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Adem Sağır katılımcıları selamlayarak,  Ataşehir Anadolu Lisesi olarak 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılının 16.Dönem öğrencilerimizin mezuniyet programına hoş geldiniz dedi ve konuşmasına şöyle devam etti: “ Bundan 4 yıl önce çok farklı okullardan çok farklı duygularla Rotary ailesinin bir üyesi olmayı seçerek bizlere gelen, bizlerle birlikte olan öğrencilerimizin artık 4 yıllık eğitimlerinin sonunda aramızdan ayrılma vakitleri gelmiştir.  Bizler Ataşehir ’in en mutlu okulu olarak çıktığımız bu yolda bugün ne mutlu ki 144 Anadolu Meslek Lisesi Programı, 50 kişi de Anadolu Lisesi Programından öğrencimizi bir üst görevine, yepyeni pırıl pırıl bir geleceğe yolcu etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”

“EĞİTİMİN OLMAZSA OLMAZI ÜÇ ANA UNSURU VARDIR”

Eğitimin olmazsa olmazı üç ana unsuru vardır diyen Sağır,  bunlar eğitimin emekçileri en büyük yükünü çeken öğretmen arkadaşlarım, bu çocukları bize kazandıran, yetiştiren velilerimiz ve bugünün mimari sevgili gençler. İlk sözüm öğretmen arkadaşlarıma diyerek şunları söyledi: “Her daim hitap ettiğimde yol arkadaşlarım diye seslendiğim öğretmen arkadaşlarım. Gerçekten bizim bir yol ve başarı hikâyemizdir.  Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün “öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” ilkesini gerçekleştirmek için bilgi ve birikiminizi bir anne baba şefkatiyle öğrencilerimize yansıttınız. Bunun için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Konuşmasının sonunda velilere ve öğrencilere de teşekkür eden Sağır, öğrencilere çok okumaları yönünde tavsiyelerde bulunduktan sonra, her şeyin gönlünüzden geçenden daha güzel olmasını diliyorum dedi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,  mezuniyet töreninde velilere hitaben yaptığı konuşmasında; “ Çocuklarınız gözünüzün nuru. Sizin için hayatın en güzel armağanı olan çocuklarınızın mutluluğuna birlikte şahitlik ediyoruz. Çocuklarınızın mezuniyeti hayırlı olsun. Bundan sonraki hayatları sizlerle birlikte hayırla ve güzelliklerle devam etsin” temennisinde bulundu.

“YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Bilican; öğrenciler hitaben sizlere son günde bir öğretmenin son tavsiyesi olarak kabul edin. Hayatta sizlere başarılar diliyorum. Sınava girip üniversite hedefi olan arkadaşlarımıza istedikleri bölümlerde okuyarak istedikleri alanda çalışmalarını cenabı Allah nasip etsin. Çalışma hayatına karar verip başlayanlara da başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.

Okulda dereceye giren iki öğrenciye plaketlerini Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Şube Müdürü Vefa Vedat Budak tarafından verildi ve ayrıca dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildiler.

Okul birincileri yaptıkları konuşmalarında hem ailelerine hem de öğretmenlerine teşekkür ederek mezuniyet kütüğüne plaket çaktılar.

Geleneksel Bayrak ve flama devir teslimi yapıldı.

Sınıf öğretmenlerinin öncülüğünde sahne gelen öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi ve ardında sahne önüne çağrılan öğrenciler mezuniyetin en heyecanlı yönü olan hep birlikte kepleri havaya fırlatarak mezuniyetlerini taçlandırdılar.

Kep atma töreninden sonra öğrencilerin eğlencesi devam etti.

Okulun bahçesinde düzenlenen törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Vefa Vedat Budak ve Ahmet Etçi, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: istabulumgazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ