logo

Rumeli Feneri’nde Arama Kurtarma Faaliyetleri Devam Ediyor

Rumeli Feneri’nde Arama Kurtarma Faaliyetleri Devam Ediyor

gocmen-teknesi-batti-istanbulİstanbul Valiliği, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla göçmenleri taşıyan teknenin Karadeniz’de batması ve arama kurtarma çalışması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 Recep Kenan/itvhaber.com

Rumeli Feneri’nin kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonrasında başlatılan “Arama Kurtarma” faaliyetlerine devam edilmekte olduğunun vurgulandığı basın açıklamasında 24 kazazedenin cesedinin denizden çıkartıldığını belirten İstanbul Valiliği; Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Jandarma, AFAD ve gönüllü derneklere ait ekipler ile ekipmanla arama çalışmalarına devam edilmekte olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Valiliği’nin, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yaptığı basın açıklaması;

03 Kasım 2014 tarihinde Rumeli Feneri’nin kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu başlatılan Arama Kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Hali hazırda 6 kazazede sağ olarak kurtarılmış, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır. 05 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 06.15’dan itibaren; Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 1 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi, 2 bot, 2 helikopter, 1 uçak ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 1 bot ile denizden, Jandarma, AFAD ve gönüllü derneklere ait ekipler tarafından da kıyıdan arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ