logo

SADİ ÖZATA “İMAR, MÜLKİYET SİYASETİ OLMAZ

SADİ ÖZATA “İMAR, MÜLKİYET SİYASETİ OLMAZ

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, itvhaber.com’a verdiği röportajda Ataşehir’in en büyük sıkıntılarının mülkiyet ve İmar olduğunu kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

ATAŞEHİRLİ, KURUMLARIN GÖREVLERİNİ YAPMASINI BEKLİYOR

Siyasetin Ataşehir için yapılması gerektiğini vurgulayan Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, siyasi partilerin ön planda olmadığını asıl olanın Ataşehir’e hizmet olduğunu, gerisinin teferruat olduğu kaydetti.

Özata; Ataşehirlilerin devletten, kurumlardan hizmet beklediğinin altını çizen, vatandaşların Ataşehir Belediyesi’nin de, Büyükşehir Belediyesi’nin de sorumluluklarını yerine getirmesini beklediğini belirterek; “Bu yapılırsa, Ataşehir’in 1 yıl içerinde tüm imar planları çıkacaktır” dedi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir’in imar planının gecikmesinden önceki yerel siyasilerin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ı yanlış bilgilendirmesinin etkili olduğunu iddia etti. Belediye başkanlarının seçildikten sonra partisinin değil; vatandaşın, kentin belediye başkanı olduğunu ifade eden, “Ak Parti Büyükşehir’de Battal Bey Ataşehir’de ne için uğraşıyor?” diye soran Sadi Özata, bu dönem Ak Partili Meclis üyeleri ve yerel yöneticilerin Ataşehir’in imar planlarının çıkartılması için gayret sarf ettiklerini kaydetti.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (4)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

<<AMAÇ ATAŞEHİR’E EN İYİ HİZMET>>

İlçeye “Ataşehir” adının verilmesi kararını alanların arasında olduğunu vurgulayan Sadi Özata, Meclis üyesi olarak parti gözetmeksizin Ataşehir’e hizmet etmeyi amaçlamaları gerektiğini söyledi.

SİYASİ HESAPLARI KENARA…

Sadi Özata; “Ataşehir’i şehir yapmak istiyorsak, iktidar muhalefet bir olup, siyasi hesapları bir kenara koyup, hizmet ekseni etrafında toplanarak; Ataşehir’e en iyi hizmeti yapmak için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Yerel seçimden sonra arkadaşları tarafından seçilip Meclis Başkanı olarak görevlendirildiğini kaydeden Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, meclis üyeleri olarak Ataşehirlilere, Ataşehir’de yaşayan 400 bin vatandaşa zımnen; “Biz Ataşehir’de sizin hak ve hukukunuzu korumak için meclis üyesi oluyorum” sözünü verdiklerini vurgulayarak; göreve geldiği günden bu yana bu sorumluluk bilinci ve tarafsızlık anlayışı ile meclis yönetmeye çalıştığını söyledi.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (1)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

MECLİS ÜYELERİ “ATAŞEHİR’E NASIL HİZMET YAPARIZ” GAYRETİNDE

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (3)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

Seçilmiş olan meclis üyelerinin hepsinin Ataşehirlileri temsilen söz hakkı olduğunu vurgulayan Sadi Özata, üyelerin kendilerini ifade edebilecekleri yerin Meclis salonu olduğunu kaydederek; iktidar yada muhalefet, seçilen meclis üyelerinin hepsinin “Ataşehir’e nasıl daha iyi hizmet yapabiliriz? Ataşehir’de neler yapabiliriz?”in gayreti içinde olduklarını ancak bazen bu gayretlerin gecikebildiğini ifa etti.

Meclisin insicamını ve huzurunu temin etmek açısından gereken ihtimamı gösterdiğini, arkadaşlarının şahsına olan saygı ve sevgisinden dolayı bu güne kadar sıkıntılı olmayan meclis çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, meclisin 5 yıllık dönemini bu şekilde tamamlayacağını düşündüğünü kaydetti.

ÖZATA, HİZMETTE ATAŞEHİR’İN SIKINTISI YOK

Ataşehir’in en büyük sıkıntısının hizmet değil, imar olduğunun altını çizen Özata, hizmette Ataşehir’in sıkıntısı olmadığını kaydederek; “Şu anda kaldırımlar yapılabiliyor. Yeşil alanlarımız bol. 1 milyon 200 bin metrekare parkı olan bir ilçe oldu Ataşehir. Emekevler’de 120 bin metrekare alanda yeni bir parkımız daha inşa ediliyor. 1 yıl içerisinde hizmete girecek. Ataşehir’in imar çalışmaları tamamlanınca ortaya çıkan alanlarda yeni parklar yapılacak” dedi.

< İMAR, ATAŞEHİR’İN EN BÜYÜK SIKINTISI >

Amaçlarını; “Başta Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve ekibi ile biz Belediye Meclis üyelerinin amacı yaşanabilir, sıkıntıları bitmiş; huzurlu bir Ataşehir yaratmak ifadesi ile özetleyen Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir’in en büyük sıkıntılarından birinin ve en önemlisinin İmar olduğunu vurguladığı Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajda, imarla ilgili; “2005 yılında İBB’si plan yapma yetkilerini ilçe belediyelerine vermişken; yine İBB Meclis kararıyla, plan yapma yetkileri ilçe belediyelerinden alındı. Ataşehir dahil 39 ilçe belediyelerinin hiç birinin plan yapma yetkileri yok. İBB 1/5000’lik planları yapacak ki bizler o 5000’liğe uygun planları yapalım. 1/1000’lik uygulama planı ilçe belediye meclisi ve İBB Meclisi onayından sora uygulama aşamasına geçsin” ifadeleri ile Ataşehir’in en önemli çözümü geciken sorununa dikkat çekti.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (7)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a verdiği röportajda şu ayrıntılar yer aldı:

YENİSAHRA VE BARBAROS İMARI KANAYAN YARAYDI

Ataşehir’in diğer mahalleleri gibi, Yenisahra ve Barbaros mahallerinin imar sorunu yıllarda beridir kanayan yaraydı. Eski bir Kadıköylü ve 35 yıllık Ataşehirli olarak, yakından biliyorum. Yıllardır hala aynı evde oturuyorlar. Bir çivi dahi çakamıyorlar. Kısmi de olsa bir imar çıktı. Çıkan imar bölgenin ihtiyacına cevap vermiyordu.

1/1000’LİK PLANI YAPIP İBB’YE GÖNDERECEĞİZ

Aylardır gündeme gelmesi beklenen Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçe RNİP, İBB Meclisi Aralık ayı toplantısında oylanarak kabul edildi. Başkan Kadir Topbaş’ın onayını takiben askıya çıkacak. Askı sürecinde itirazlar olur mu, bilemeyiz. İtiraz olmazsa İBB bize gönderecek. Biz de 1/1000’lik Uygulama Planını yapıp askıya çıkaracağız. Sonrasında tekrar İBB Meclisinin onayına sunacağız.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (5)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

<Yenisahra, Barbaros “Fikirtepe” Gibi Olmasın>

Biz bu uygulama safhasında bölgenin “Fikirtepe” gibi olmamasını arzu ediyoruz. Bunun için Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi büyük bir gayret sarf ediyor. Sayın Belediye Başkanımız; “1/1000’liklerden sonra müteahhitlerle vatandaşlarla buluşturacağım. Sorunsuz müteahhitlere izin vererek süresinde bitirilmesini takip edeceğim” diyerek bölgede yürütülecek dönüşüm çalışmalarını yakından takip edeceğini duyurmuştu. Çünkü dönüşüm çalışmaları sırasında boş kalan bölgede oluşacak güvenlik sorunu ve inşaat çalışmasının çevreye verdiği rahatsızlıklar gibi konulara mahal vermemek için gayret sarf edeceğiz. 

PLANLARI BEKLENENİN AKSİNE, “KADEMELİ”

Bölgenin planları beklenenin aksine, “kademeli” emsal artışı ön gören şekilde çıktı. Bu da, uygulamada sorunların yaşamasının önünü açacaktır. Birleşmeyi teşvik edecek planın modern ve rahat bir şehirleşmeyi teşvik edecektir. İstanbul’da Ataşehir ile birlikte ilçe olmuş, çok daha önemli sorunları olan diğer ilçelerde imar sorunu kalmadı.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (2)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

<<İMAR, MÜLKİYET HUSUSUNDA SİYASET OLMAZ>>

Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ı ziyaretinde Planlama Daire Başkanı’na “Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin planlarını Meclise getirin. Ataşehir’in diğer planlarını da kademe kademe halledin” demesi ve planların da çıkması başlangıç. Memnuniyet vericidir. İmar, mülkiyet hususunda siyaset olmaz. Burada belediyelerin hiçbir istifadesi yok. Tamamen vatandaş istifade ediyor. Planda ayrılan DOP’lar; park, okul, sağlık ocağı şeklinde tamamen vatandaşın hizmetinde kullanılacaktır. Zararını da, faydası da vatandaş görecek.

ATAŞEHİR’İN 17 MAHALLESİNDEN 3’NDE İMAR SORUNU YOK

Ataşehir’in diğer mahallelerinin imar planlarının da 1 yıl içerisinde çıkarılacağına inanıyorum. 17 mahallesi olan Ataşehir’in sadece 3 mahallesinde imar sorunu yok. Kayışdağı, İnönü ve İçerenköy mahallelerinde ise %30 – 35 imar sorunu olan bölgeler var. 10 mahallemizde hiç imar yok.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (8)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

<< MÜLKİYET SORUNLARI ÇÖZÜLMEDEN İMAR ÇALIŞMASI YAPILAMAZ >>

Mevlana, Mimar Sinan ve Yeni Çamlıca mahallelerimizin de mülkiyet sorunları var bu sorunlar çözülmeden imar çalışması yapılamaz.  Bölgedeki mülkiyet sorununu çözmek üzere başkanlığına benim getirildiğim, 3 CHP’li ve 3’de AK Partili üyeden oluşan komisyon kuruldu. Üye arkadaşlarımız hukuk ve teknik alanlarında uzmanlar.  Görüşmeler yaparak bölge sakinlerini bir araya getirdik. Sonunda bir mutabakat metni imzalattık. Mülkiyet sorunu olanların imzaladığı mutabakat metnini resmiyete intikal etmesi gerekiyor. Belediyemizdeki tıkanmayı “Çözüm üreteceksiniz” diye talimat veren Belediye Başkanımız sayesinde aştık.

YERELDE MÜLKİYET TAMAM, İBB’DEN HABER BEKLİYORUZ

İBB ile görüşmelerimizi yürüten Ak Partili arkadaşlarımıza iletilmek üzere sunduğumuz seçenekler; plan yapma yetkisi verilmesi (süreli, inşaat izni olmaksızın), planı gelin siz yapın (Yetki vermek istemezseniz) ve İBB ile Ataşehir Belediyesi teknik elemanlarından oluşan komisyon kuralım. Komisyon gerekli çalışmayı yapsın. Bu seçeneklerden kabul gören yöntemle 2 ay içerisinde yapılacak çalışmalarla mülkiyet sorunu çözülsün. Çalışmanın bu noktasında 4 aydır İBB’den haber bekliyoruz.

Atasehir_sadi-ozata_itvhaber (6)

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ