logo

Sağanak Yağış Nedeniyle Düzce’de Su Baskınları Yaşandı

Sağanak Yağış Nedeniyle Düzce’de Su Baskınları Yaşandı

Düzce’nin Cumayeri ilçesine komşu olan bölgelerinde uzun süredir görülmeyen yağışın gerçekleştiği, Melen Çayı’nın taşması sonucu düşük kottaki yerlerde su baskınları yaşandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’dan bilgi aldığı belirtilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini söylediği kaydedildi.

Sakarya’da etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle Kocaali-Akçakoca kara yolu ulaşıma kapandı. Gece saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanak nedeniyle ilçe genelinde bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Tarım arazilerinin, yol altyapılarının ve hayvancılıkla ilgili alanların hasar gördüğü su baskınlarına ilişkin hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Melen havzasında yer alan, Düzce’nin Cumayeri ilçesine komşu olan bölgelerinde uzun süredir görülmeyen yağışın gerçekleştiği, dün akşam saat 20.00’den itibaren sağanak nedeniyle Melen Çayı’nın taşması sonucu düşük kottaki yerlerde su baskınları yaşandı.

Akçakoca ve Cumayeri’nde de 69 kişi kurtarıldığı su baskınlarında Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldiği belirtiliyor.

Düzce’de yaşanan sel ve heyelanlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli geçmiş olsun dileklerini iletti. Düzce Valisi Zülkif Dağlı’dan bilgi aldığı belirtilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaraların sarılması için tüm imkanların seferber edileceğini ifade ederken, bölge halkına

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ