logo

Sahipsiz Hayvanlar ve İmar İskan Projesi Meclis Gündeminde

Sahipsiz Hayvanlar ve İmar İskan Projesi Meclis Gündeminde

Ataşehir Belediyesi Meclis Gündemi 3’üncü Seçim Dönemi 1’inci Toplantı Yılı Haziran Ayı Toplantılarının İlki 10 Haziran 2019 Pazartesi günü Saat 17:00’de gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis 1. Başkanvekili Sevgi Uluğ başkanlığında gerçekleşen toplantıya, gündem dışı konuşmalar ve Başkan Battal İlgezdi tarafından verilen yanıtlar damga vurdu.

Gurupların uzlaşısı ile bir sonraki oturumun Perşembe günü Saat 17:00’da yapılması teklifi oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, Ramazan Bayramı tebrikini ileterek başladığı gündem dışı konuşmasında; “Milli takımımızı Fransa karşısında aldığı sonuçtan dolayı tebrik ediyorum. İzlanda karşısında aynı başarıyı temenni ediyoruz. İzlanda’yı sporun ruhuna aykırı davranışından dolayı kınıyorum.” Dedi.

Gündem dışı konuşmalara geçildi. Gündem dışı söz alan Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu’nun 2 sözlü önergesi başkanlık makamına sevk edildi. Sahipsiz sokak hayvanları ve İmar İskan Blokları ile ilgili sözlü önerge veren Sadıkoğlu, bu konuda Ataşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirerek; sahipsiz hayvanlarla ilgili Büyükşehir’in (İBB) barınak çalışmaları kapsamında ilçe belediyelerinden beklediği protokole katılıma Ataşehir Belediyesi tarafından da olumlu yanıt verilmesi talebini meclis üyelerine iletti.

ATAŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Gepostet von Recep Kenan am Montag, 10. Juni 2019

Bakanlık tarafından başlatılan proje kapsamında İmar İskan Blokları için yürütülen çalışmalara Ataşehir Belediyesi’nin de katkı vermesinin ekonomik ömrünü tamamlayan konutların yenilenmesindeki öneminin altını çizdi.

Her iki konuda yanıt vermek üzere kürsüye gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sokak hayvanları ile ilgili ilçe belediyelerinin yapabileceği çok fazla bir şeyin olmadığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile ilgili protokolün inceleneceğini, uygun bulunursa imzalanarak projeye katılabileceklerini kaydet.

Belediyedeki sendika ile ilgili olayda izinsiz bildiriye engel olduklarını, tasarruf tedbirleri kapsamında yüzde 60’a varan İller Bankası ödenek kesintisi nedeniyle bazı aksamaların yaşandığı, yaşanan aksaklıkların geçici olduğunu, bütün belediyelerde benzer sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme geçilerek gündemdeki 12 maddeye 3 ek madde eklendi. Yapılan görüşmelerde CHP Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz tarafından iletilen görüşle gündemdeki maddelerin Hukuk ve İmar ve Bayındırlık’ın arasında olduğu ilgili komisyonlara gönderilmesi oylanarak kabul edildi.

Gündemde başka görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 13 Haziran 2019 Perşembe günü saat 17.00’da toplanmak üzere oturuma başkanlık eden Meclis 1.Başkanvekili Sevgi Uluğ, toplantıyı kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ