logo

Sahte İçkiye Bağlı Ölümler 79’a Çıktı Operasyonlar Arttı

Sahte İçkiye Bağlı Ölümler 79’a Çıktı Operasyonlar Arttı

Sahte içkiye bağlı olarak yaşanan ölümlerde son dönemdeki artışa paralel olarak operasyonlarını sıklaştıran emniyet güçleri bir yılda 1 milyon litre kaçak içki ele geçirdi.

Samsun’da 1, İzmir’de 2 kişinin hayatını kaybetmesi ile birlikte sahte içkiye bağlı ölümler 79’a yükseldi.

Son günlerde 11 kentte yaşanan sahte içkiye bağlı ölümlerin 79’a yükselmesi üzerine operasyonlar sıklaştırıldı.

Son iki gün içinde Sultangazi, Kütahya, Malatya, Adana, Bursa gibi yerlerde yapılan operasyonlarda sahte içkiler ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplum sağlığının korunması amacıyla emniyet ve jandarma ekiplerince bu yıl 2 bin 430 alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliği operasyonu yapıldı.

Ekipler tarafından yapılan operasyonlar kapsamında, 3 bin 547 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 1 milyon 20 bin 819 litre ile 220 bin 911 şişe sahte yada kaçak içki ele geçirildi, 142 yasa dışı içki imalathanesi deşifre edildi.

Ölümlere sebep olan sahte içkilerin bir kısmının marketlerde satılan yüzey temizleyicilerinden, bir kısmının da metanol oranı yüksek olan etil alkol etiketli ürünlerden üretildiği belirlendi.

İzmir’de ise sahte içki içtikten sonra fenalaştıkları öne sürülen 2 kişi, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

2 kişinin ölümünün ardından İzmir’de sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 30’a yükseldi.

Sahte içki ölümleri: Bu yıl 1 milyon litre kaçak içki ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı ise yaptığı son açıklamada bu yıl emniyet ve jandarma ekiplerince 2 bin 430 alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliği operasyonu yapıldığını duyurdu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ