logo

Sedef Kabaş ‘Cumhuriyetin Direnen Kadınları’ İle Ataşehir’de

Sedef Kabaş ‘Cumhuriyetin Direnen Kadınları’ İle Ataşehir’de

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları, Gazeteci, Yazar Sedef Kabaş’ın konuşmacı olduğu, “Cumhuriyetin Direnen Kadınları” konulu söyleşi programı düzenledi.

Recep Kenan / itvabher.com

CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele kapsamında düzenlenen ve Gazeteci, Yazar Sedef Kabaş’ın konuşmacı olduğu, “Cumhuriyetin Direnen Kadınları” konulu söyleşi, Ataşehirli kadınların yoğun katılımı İle gerçekleştirildi.

Seval Düzenli başkanlığındaki CHP Ataşehir İlçe Kadın Kollar tarafından CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’ın desteğiyle ilçe merkezinde ve Gazeteci, Yazar Sedef Kabaş’ın konuşmacı olduğu, “Cumhuriyetin Direnen Kadınları” konulu söyleşi düzenlendi.

İlgisine teşekkür ederek, bir seminerde karşılaştığı Seval Düzenli’nin kendisini Ataşehir’e davet ettiğini belirten Sedef Kabaş, ilk fırsatta Ataşehir’e gelerek kadınlarla buluştuğunu kaydetti.

Gazeteci, Yazar Sedef Kabaş, konuşmasında “Bir kadın, bir anne, bir eğitmen, bir gazeteci, kimilerine göre bir aktivist, bazılarına göre “o bayan”, pek çoğuna göre ise “cesur yürek” ama en çok ülkemizin aydınlık, özgür, adil ve refah içinde bir geleceğe kavuşabileceğine yürekten inanan bir insan…” olarak tanındığına dikkat çekti.

Farklı zamanlarda ve farklı biçimlerde yaşadığı zorluklara, kayıplara, baskılara rağmen neden ve nasıl vazgeçmediğini anlattığı yeni kitabı “Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur“dan alıntılarla yaşamından anılar paylaşan Sedef Kabaş, kendi yaşantısından yola çıkarak kadınların ortak dertlerini dile getirdi.

Nice hayatların madalyon misali ön yüzde başarılar, arka yüzde başka yaşam hikayelerinin yer aldığını kaydeden Gazeteci, Yazar, programcı ve eğitmen Sedef Kabaş, kitabındaki öz geçmişini madalyonun ön yüzü olduğunu, madalyonun mücadelelerle dolu diğer yüzünün kendisinin aktaracağını söyledi.


Yalnız bir çocukluk geçirdiğini, 6 yaşında babasını kaybettiğini, anne babasının sürekli tartıştığını ve boşandığını, ailenin sorumluluğuna erken yaşta aldığını vurgulayan Sedef Kabaş, kendi başına okuduğunu, kendi başına iş bulduğunu, defalarca işten atıldığını, ya da istifa etmek zorunda kaldığını, aynı anda en az iki üç işte çalışarak yaşamını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.

 Kabaş, gazetecilik kimliğinden ötürü sayısız kez hakim karşısına çıktığını, polis baskınları yaşadığını, ağır ceza mahkemesinde yargılandığını, ihanete uğradığını, özel bir çocuk olan oğlu için özel çaba gösterdiğini ifade etti.

Sedef Kabaş, Kendisini Tanıtırken; “Kaza Geçirdi. Defalarca Ameliyat Oldu. Cezalar Yerde Yüz Binlerce TL Tazminata Mahkeme Edildi. Berat Kararları Bozuldu Sağlık Sorunu Olan Oğlu Ve Annesi İle Yaşıyor. Hakkında Davalar Açılmaya Devam Ediyor.” Dedi.

Ataşehir’deki kadınlardan yoğun ilgi gören Sedef Kabaş, söyleş, sonrası “Yandığın Ateş Yoluna Işık Olur” kitabını okurları için imzaladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ