logo

Şehitlerin Adı Kütüphane ve Konferans Salonunda Yaşıyor

Şehitlerin Adı Kütüphane ve Konferans Salonunda Yaşıyor

Tekirdağ Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu’nda Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer)’in arasında olduğu eğitim gönüllülerinin katkısıyla yapılan kütüphane ve salona Şehitlerin adı verildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Süleymanpaşa 75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu’nda Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer)’in arasında olduğu eğitim gönüllülerinin katkısıyla yapılan kütüphane Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk’ün, konferans salonuna da Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım adı verildi.

75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki açılış töreninde konuşan AtaEğitimDer Başkanı turgay Kılıç, “Bu ülkenin çocukları ölmeyi değil, özgürce, çağdaş bir yaşam modelini hak etmektedir” dedi.

75.Yıl Karacakılavuz Cumhuriyet Ortaokulu’nda yapılan Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Kütüphanesi ile Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım Konferans Salonu açılışında konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Şehitlerimizin annesini, babasını ve yakınlarını saygı, hürmet, minnet ve şükran duygularımla selamlayarak, Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Kütüphanesi ve Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım Konferans Salonu’nun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜM ŞEHİT ANNELERİMİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUZ

Hedeflerden biri olan kütüphaneler oluşturma yolunda 4. olan 75. Yıl Karacaklavuz Cumhuriyet Orta Okulu, Öğretmen Pilot Şehit yüzbaşı Ulaş Türk kütüphanesi ve Süleymanpaşa Kaymakamlığı-Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Şehidimiz Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın adının yaşatılacağı konferans salonu açılışı için bir arada olmanın onur ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) Başkanı Turgay Kılıç, bağımsız, köle olmadan, özgürce,  güvenle yaşayabiliyorsa kahraman şehitlerimiz ve Mehmetçiklerimize borçlu olduğumuzun altını çizerek, “Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım asla onlara olan borcumuzu ödeyemeyiz. Bu, öyle bir ahde vefa borcudur ki,  şehit annelerimizin duyduğu gurur ve yüreğindeki evlat acısının dinmemesi ile aynıdır. O kahramanlardan birinin, kütüphanemize de adını verdiğimiz Şehit Yüzbaşı Ulaş Türk’ ün annesi Naciye Türk hanımefendinin ve nezdinde tüm şehit annelerimizin ellerinden bir kez daha öpüyor ve Türk Milletine haklarını helal etmesini dileyerek, küçücük de olsa bir mutluluk yaşatabilme duygusu ile saygı ve minnetle selamlıyoruz” dedi.

“KÜTÜPHANELER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” şiarından yola çıkarak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmek için barış ve insanca yaşamanın tek yolunun okumak, öğrenmek ve eğitim ile mümkün olduğunu vurgulayan Turgay Kılıç, “Artık bu topraklarda ve dünyanın hiçbir yerinde savaşlar olmasın, şehitlerimiz ve ardında binlerce gözyaşı seli akıtan annelerimiz olmasın diyerek göklerdeki yıldızlarımızı, yeryüzünde yaşatmak, onların ışığı ile aydınlanıp, bilim adamı, sanatkar, öğretmen, doktor, mühendisler yetiştirmek için okullarımızda çağdaş, modern, bilimsel, planlı, yeniliklere açık, laik demokratik,  Atatürk İlke ve İnkilapları ışığında, çocuklarımızın severek okuyabilme imkanı bulacakları kütüphaneler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Programının sonunda Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Kütüphanesinin yapımında emeği geçen, katkı veren Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) eğitim gönülüsü üyeleri Nuri Yaşar Öztürk, Türkan Sarıgül, Şerare Genca Genç, Tülin Arbaş, Aytaç Arbaş, Hatice Deniz, Sevil Kurtoğlu, Mehtap Boyraz, Mustafa Cankat, Gülümser Olgun, Esra Eber, Servisnet Telekomünikasyon; Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım Konferans Salonu’nun yapımında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Sistem Enerji-Hüseyin Gültekin, Karacakılavuzlu Esnaf ve Hayırseverlere, Celil Kambur ve Merhum İlyas Karadağ’ın yakınına plaket verildi.

Programda ayrıca, Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk’ün annesine ve Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım’ın babasına Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından çiçek verildi.

Şehit Öğretmen Pilot Yüzbaşı Ulaş Türk Kütüphanesi ve Karacakılavuzlu Şehit Kıdemli Başçavuş Erdinç Salkım Konferans Salonu açılış programına, Şehitlerimiz Ulaş Türk ve Erdinç Salkım’ın yakınları ile birlikte; Süleymanpaşa Kaymakamı Sayın Arslan Yurt, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İdare Mahkemesi Başkanı Mikail Kılıç, Tekirdağ Vergi Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Aydın, hayırseverler ve davetliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ