logo

SEVİNDİK ‘AMATÖRÜZ, PROFESYONELCE ÇALIŞIYORUZ’

SEVİNDİK ‘AMATÖRÜZ, PROFESYONELCE ÇALIŞIYORUZ’

Çocuklarını futbol öğrenmesi için getiren aileler tatil gününü orman içinde çeşitli aktivitelerle geçirirken, okulda futbolu öğrenenler Çamoluk Spor’un alt yapısında yer alıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Amatör sporun çocukların en önemli çağında sokaklardan çekilerek, yaralı birey olarak yetişmesindeki önem herkesçe iyi biliniyor. Ekrem Köse’nin başkanlığını yaptığı Ataşehir Çamoluk Spor bu amaçla sporun diğer alanları yanında amatör futbolun bir çok kategorisindeki liglerde başarılarını sürdürüyor. U-14 takımının mağlubiyetsiz şampiyonluğu başarısının da yer aldığı resmi amatör liglerde mücadelesini yürütüyor.

Kayışdağı’nda orman içindeki tesislerde futbol okulunda çalışmalarını yürüten Ataşehir Çamoluk Spor Futbol Okuluna futbolu oynayarak öğrenmeye gelen çocuklar eğitim çalışmalarını yaparken aileleri de kahvaltılarını da yaptıkları orman içinde piknik ve yürüyüş gibi aktiviteler yapabiliyorlar. Böylece Fotbol eğitimi alması için çocuklarını Ataşehir Çamoluk Spor Futbol Okuluna getiren aileler çocuklarını beklerken sıkılmadan bir tatil günü geçiriyor.

Recep Kenan, itvhaber.com adına Ataşehir Çamoluk Spor Koordinatörü Bayram Sevindik ve  Ataşehir Çamoluk Spor Altyapı Sorumlusu Ender Sevindik ile Kayışdağı’nda orman içindeki tesislerdeki futbol okulunda yapılan eğitim çalışmalarını yerinde görerek, amatör spor ile ilgili görüşlerini de aldığımız bir röportaj gerçekleştirdi.

Ataşehir Çamoluk Spor’u başarıya taşıyan alt yapı çalışmalar ile ilgili detayların yer aldığı Recep Kenan’ın itvhaber.com adına gerçekleştirdiği röportaj:

AMACIMIZ, ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRİP A TAKIMIZDA OYNATMAK

Çamoluk Spor’u ailesi olarak gördüğünün söyleyen Ataşehir Çamoluk Spor Altyapı Sorumlusu Bayram Sevindik, 2’inci ligde mücadele eden Tuzla Spor’un altyapısında antrenör olarak göreve başlayacağını kaydederek; “Çamoluk Spor’da her kategoride mücadele eden bir altyapı oluşturduk. Futbol okulumuzda ortalama 150 öğrencimiz spor yapıyor. Amacımız futbol okulunda çocuklarımızı yetiştirip kendi A takımızda oynatmak. 3’üncü yılın başında bunu başardığımıza inanıyorum. A Takımımıza 4 gencimizi kazandırdık.  Şu an benim görevimi Ender Sevindik hocam üstlenmiş durumda. Bende Çamoluk Spor’da altyapı koordinatörlüğü görevi ile kendilerine yardımcı olacağım” şeklinde konuşu.

AMATÖRÜZ, PROFESYONELCE ÇALIŞIYORUZ

Ataşehir Çamoluk Spor’dan kopmadığını altyapı koordinatörlüğü görevi ile bağının devam edeceğini vurgulayan Bayram Sevindik, amatör olsalar da profesyonelce çalıştıklarının altını çizip, Çamoluk Spor’un futbol okulu ve eğitim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarında; “Eğitimde, çocuklar buraya gelip iki topa vurup gitsin istemiyoruz.  Öncelikle okumanın, yaşantının, saygının genel yapısını öğrettikten sonra, sahadaki futbolu öğretmenin peşindeyiz.  Geçen sezon U-14 takımımız mağlubiyet almadan şampiyon oldu. U-17 hariç diğer gruplarda ikinci, üçüncü olarak bitirdik.  Bu seneki hedefimiz en az iki kupa almak. Bu hedefi koyarken amacımız, Ataşehir Çamoluk Sporun yarışmacı zihniyeti ile değil de, eğitimci bir takım olduğunu göstermektir. Biz bunu başardığımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRİP, PROFESYONELLİĞE HAZIRLIYORUZ

Bayram Sevindik, çocukları profesyonelliğe hazırlama amacı ile eğitimlerini sürdürdüklerini kaydederek, “Şu an iki oyuncumuz Tuzla Spora transfer oldu.  Buradaki hedefimiz çocukları iyi bilinçlendirip, profesyonelliğe iyice hazırlayıp, ondan sonra sahaya sürmek. Onu da başaracağımıza inanıyoruz. Biz bu amaç ve hedefle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ, A TAKIMIMIZA OYUNCU KAZANDIRMAK”

Ataşehir’i içerde ve dışarıda başarıyla temsil ettiklerine inandıklarını söyleyen Çamoluk Spor alt yapı sorumlusu Ender Sevindik, çocukları Türk futboluna ve Türkiye Cumhuriyeti’ne en iyi bireyler olarak yetiştirmeyi kaydettiği açıklamasında, “4’üncü yılımızda Ataşehir’i içerde ve dışarıda başarıyla temsil etmeye çalışıyoruz ve başardığımıza inanıyorum. Futbol Akademimizde yetiştirdiğimiz çocuklarla liglere katılıyoruz.  Hedefimiz, A takımımıza oyuncu kazandırmak” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ, TÜRK FUTBOLUNA VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE İYİ BİREYLER YETİŞTİRMEK

Ender Sevindik, açıklamalarını, “Bizim için şampiyonluktan ziyade A takımımıza ne kadar oyuncu kazandırdığımız önemli.  Bu amaçla sistemli ve düşünceli hareket ediyoruz.  Başkanımız Ekrem Köse’nin alt yapıda bize olan desteği tartışmasız çok büyük. Yöneticilerimiz ve Ataşehir halkının da desteği büyük. Bu yüzden bize destek olanlara karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Amacımız, Türk futboluna ve Türkiye Cumhuriyeti’ne en iyi bireyler yetiştirmek. Herkes topçu olmaz ama iyi vatandaş olabilir. Bu düşünceyle yola çıkıp çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ