logo

Sıcaklıkla Birlikte Artan Orman ve Arazi Yangınları Çankırı ve İlçelerini Korkutuyor

Sıcaklıkla Birlikte Artan Orman ve Arazi Yangınları Çankırı ve İlçelerini Korkutuyor

Yurdumuzu etkileyen çöl sıcakları ile birlikte yaşanan mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar, Çankırı ve ilçelerinde orman ve arazi yangınları çıktı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son günlerde yaşanan çöl sıcakları ile birlikte yaşanan mevsim normallerinin üstündeki sıcaklıklar yurdun en doğusundan en batısına hemen hemen her bölgede etkili oluyor.

Büyük ölçüde insan kaynaklı ihmallerin çıkış nedeni olduğu açıklanan orman yangınlarından Çankırı ile Ilgaz, Bayramören ve Çerkeş‘in de aralarında ilçeleri de etkilendi.

Çankırı orman yangını ile son olarak Ilgaz Dağı eteklerinde Yukarı Bozan köyü kırsalında yaşanan yangın ile gündeme geldi.

Kısa sürede yayılan yangına havadan yangın söndürme helikopterleri müdahale etti. Helikopterler Kırkpınar gölünden su ikmali yaptı. Karadan söndürme çalışmalarına ise Orman İşletmesi ekipleri, Ilgaz Belediyesi itfaiyesi, komşu ilçe itfaiye ekipleri ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan çalışmalar sonunda kontrol altına alınan Ilgaz Yukarı Bozan kırsalındaki orman yangınına müdahale, soğutma çalışmaları ile devam etti.

Orman yangını ile açıklama yapan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, “Ilgaz Yukarıbozan Köyü kırsalında başlayan yangın; hava desteğinin de gelmesiyle itfaiye amirliğimiz ve orman işletme müdürlüğü ile çevre ilçelerden gelen itfaiye yangın söndürme ekiplerinin koordineli çalışması sonucu büyümeden söndürülmüş olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Rabbim bu tür felaketlerden köylerimizi, Ilgaz’ımızı ve ülkemizi muhafaza eylesin. Yangının söndürülmesi noktasında belediyemize destek olan tüm herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Öte yandan önceki gün de Bayramören ilçesi birkaç gün arayla çıkan yangınları ekipler ve vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü. Karataş Köyü’nde otluk alanda başlayan yangın yerleşim yerine sıçradı. 3 ev ile 1 samanlığın kül olduğu yangın ekipler ve vatandaşların çabası ile söndürüldü.

Bayramören Karakuzu köyü ormanlık alanda birkaç gün evvel yangın çıktı. Yangın bölge itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesi ile söndürüldü.

Son olarak Çerkeş Aliözü Köyünda ekili alanda meydana gelen yangında 300 dekar ekili alanın zarar gördüğü açıklandı. Çerkeş Aliözü Köyü tarım arazisindeki yangının, balyalama sırasında balya makinesi kaynaklı çıktığı iddia ediliyor.

Çerkeş Aliözü Köyü tarım arazisindeki yangın, Çerkeş Belediyesi ve çevre ilçeleri itfaiye ekipleriyle Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazözler ile yürütülen söndürme çalışmalarına Aliözü köylü, Çerkeşli vatandaşlar da destek verdi.

Ilgaz ilçesine bağlı Kale ve Bozatlı Köylerinde kırsal alanda çıkan arazi yangını da bölge itfaiye ekipleri ve vatandaşların katılımıyla söndürüldü. Söndürme çalışmaları havadan 4 adet söndürme helikopteri desteği ile yürütüldü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ