logo

Şiddetli Kar Yağışı  Beklenen İstanbul’da okullar tatil

Şiddetli Kar Yağışı  Beklenen İstanbul’da okullar tatil

GUMUSHANE'DE KAR YAGISIİstanbul Valiliği, meteorolojinin kuvvetli kar yağışı beklendiği açıklaması sonrası ilk, ortaöğretim ve liseleri bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

İstanbul’da okullar tatil mi? Sorularının cevabı valilikten geldi.

Bugün (Salı)  bir günlüğüne İstanbul’da okullar tatil edildi. İstanbul’da okulların tatil edilmesi öğrencileri sevindirdi. Okulların tatil olduğunu duyan öğrencileri sevinçlerini sosyal medya aracılığı ile yansıttı.

İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul’da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın (salı) öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada şöyle denildi:

“Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır.”

İstanbul ve Birçok  İlde Okullar Tatil

Kar yağışı sonrası çok sayıda ilde okullar tatil edildi. Şu ana kadar tatil olduğu açıklanan iller şöyle: İstanbul, Bursa (Keles), Kars (Bazı ilçeler), Ordu (Bazı ilçeler) Afyon, Kocaeli, Isparta, Kütahya, Denizli, Manisa, Balıkesir, Uşak, Bingöl, Bitlis, Burdur, Malatya (Arapgir-Arguvan), Konya (Merkez ve 27 ilçe), Tunceli, Elazığ (33 köy), Gümüşhane (Taşımalı eğitim yapan okullar)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ